Njegova Svetost, papa Franjo imenovao je preč. dr. sc. Darija Pavišu, svećenika Varaždinske biskupije Kapelanom Njegove Svetosti dana 28. listopada 2021. godine.

Mons. Dario Paviša svećenik je Varaždinske biskupije rođen u Koprivnici. Sin je oca Mate i majke Slavice rođ. Haraminec. Kršten je u župi sv. Luke, ev. u Kalinovcu gdje je i odrastao. Nakon završene Osnovne škole Ivan Lacković Croata u Kalinovcu upisuje Srednju ekonomsku školu u Koprivnici. Nakon završene srednje škole ulazi u Nadbiskupsko bogoslovno sjemenište u Zagrebu i upisuje Katolički bogoslovni fakultet Sveučilišta u Zagrebu na kojem je diplomirao 2010. godine. Za đakona je zaređen 28. studenog 2010. u varaždinskoj katedrali, a đakonsku službu vršio je u župi Lepoglava. Za svećenika Varaždinske biskupije zaređen je 26. lipnja 2011. Godinu dana je obavljao službu župnog vikara u Kutini i Kutinskoj Slatini u Sisačkoj biskupiji.

Godine 2012. biskup mons. Josip Mrzljak šalje ga na studij u Rim gdje postaje pitomac Papinske Crkvene Akademije i studira kanonsko pravo na Papinskom lateranskom sveučilištu u Rimu, gdje je magistrirao 24. lipnja 2015. radnjom na temu „Nastanak Hrvatske i ponovna uspostava diplomatskih odnosa sa Svetom Stolicom“ koju je izradio pod vodstvom prof. Vincenza Buonoma, redovitog profesora međunarodnog prava. Na istom Fakultetu kanonskog prava na Lateranskom sveučilištu 25. svibnja 2016. godine obranio je doktorsku disertaciju pod nazivom „Odnosi unutarnjeg prava i međunarodnog prava na primjeru Vojnog ordinarijata u Hrvatskoj“ (Relazioni tra diritto interno e diritto internazionale: Il caso dell’Ordinariato militare in Croazia) koju je izradio pod mentorstvom prof. Vincenza Buonoma te uz pratnju korelatora prof. Natale Lode i prof. Antonia Iaccarina.

1. srpnja 2016. godine, mons. Paviša imenovan je tajnikom nuncijature u Tajlandu, a trenutno vrši službu tajnika Apostolske nuncijature u Južnoafričkoj Republici.

Mons. Paviši upućujemo iskrene čestitke na imenovanju i molimo Božji blagoslov u njegovom svećeničkom životu i služenju, poručuju iz Varaždinske biskupije.