Humanitarna udruga Job već se preko 20 godina bavi osmišljavanjem života osobama s invaliditetom za koje organiziraju brojna hodočašća i druženja. Kako sami kažu, pomažu svima bez obzira na spol, dob, vjeroispovijest i ostale razlike.

Moglo bi se pomisliti da se nitko ne bi usudio naštetiti takvoj hvalevrijednoj inicijativi, ali nažalost nije tako. Nedavno su razbojnici provalili u autobus udruge i učinili znatnu materijalnu štetu. Prva reakcija velečasnog Dragutina Goričaneca bila je moliti za one koji su nedjelo počini, ali udruzi će trebati i materijalna pomoć kako bi mogli nastaviti pomagati drugima. Dopredsjednik udruge, Mario Blaženović, na službenoj je Facebook stranici izvijestio o ovom nemilom događaju i ostavio broj računa, pa tko može neka pomogne.

“Od kad udruga Job postoji više puta su nas posjećivali provalnici. Kada su nam ukrali računala, nismo baš bili sretni, ali razveselila nas je ubrzo donacija još boljih računala. Kada su u Rimu provalili u autobus i ukrali nam kolače, piće i harmoniku, vlč. Dragec je rekao da su to neki veseljaci kad su samo to ukrali i čim smo se vratili natrag na poklon je stigla još bolja i veća harmonika, a kolača i napitaka od tada nikada ne manjka. Ova zadnja provala u naš autobus ne izgleda lijepo. Ukradeno je puno elektronike i autobus je neupotrebljiv. Pitanje koliko će koštati popravak, pogotovo što je novaca na računu oko nule.

Ali naš velečasni Dragec, iako očajan i žalostan kada se sjetio na koji način se nabavio taj autobus i koliko je sve članova pripomoglo, prvo što je napravio rekao je idemo se pomoliti za provalnika i dušu njegovu.

Meni to ne bi palo na pamet napraviti i bio bih prilično srdit na lopove, ali naš Dragec je poseban.

Možda računa,  poučen iskustvom, da će doći još bolji autobus. Tko zna? Vrijeme će pokazati, ali kao što se on moli za nas sve i prikazuje nas u misama, pomolimo se i mi za njega i Udrugu Job da ovo loše i negativno se pretvori u pozitivno.

Pozdrav i blagoslov svim članovima, a pogotovo ovom nesretniku koji je ovu štetu počinio.”

Dopredsjednik Udruge Job

Mario Blažanović

Zamolili su me prijatelji da stavim IBAN, pa tko hoće i može ispred Udruge Job i svih članova zahvaljujem.

IBAN: HR1023600001101458858

Za uplate iz inozemstva potreban je:

SWIFT BROJ: ZABAHR2X

www.udruga13job.hr

Od kad udruga Job postoji više puta su nas posjećivali provalnici. Kada su nam ukrali računala, nismo baš bili sretni,…

Objavljuje Udruga JobUtorak, 15. prosinca 2020.