Embrij

Građanska inicijativa „I ja sam bio embrij“ o kojoj smo već izvještavali u člancima:

Premijeru Milanoviću stižu pisma građana: „Slažete li se sa svojim ministrom da život može početi rođenjem i prvim plačem?“

Facebook stranica „I ja sam bio embrij“ – u samo nekoliko sati više od 500 fanova!

i čije je zabrinute dopise kojih je bilo preko nekoliko tisuća, predsjednik Vlade Zoran Milanović nazvao “malim spamovima”,

Premijer pisma građana zabrinutih zbog mogućeg zamrzavanja embrija nazvao „malim spamovima“,

ponovo se obratila javnosti s dopisom za predsjednika Vlade Milanovića, te pozivaju građane da taj dopis u što većem broju potpišu u upute Vladi. Dopis donosimo u cijelosti:

“Poštovani g. Milanoviću,

S obzirom da se Vi i ministar zdravlja Rajko Ostojić još niste očitovali u svezi sa konkretnim pitanjima koja Vam je prošli tjedan uputilo preko 2000 građana, a nastavljaju ih upućivati i dalje, a koja se odnose na izjavu dr. Ostojića na portalu danas.hr (4.1.2012.), prisiljen(a) sam Vam se (ponovno) obratiti.

Prvo svega, građani koji Vam šalju pisma elektronskom poštom NISU SPAMOVI, kao što ste izjavili u Hrvatskom Saboru18. siječnja 2012., nego su građani koji koriste svoja građanska prava kako bi unutar demokratskog sustava u ovom slučaju izrazili svoje nezadovoljstvo. Na Vama je kao izabranom predstavniku naroda (još više, predsjedniku Vlade) da odgovorite na postavljena pitanja!

Jednako tako, tražimo da se što prije nađete s vodstvom građanske inicijative „I ja sam bio embrij“ kako biste odgovorili na naša ranije postavljena pitanja i razmotrili naše zahtjeve. Još jednom tražimo javnu ispriku ministra zdravlja, kao i zaustavljanje donošenja Zakona o medicinski potpomognutoj oplodnji bez otvorene, javne i stručne rasprave.”

Iz inicijative “I ja sam bio embrij” pozivaju građane da gornji dopis pošalju na mail adrese Predsjednika Vlade. Sve potrebne upute mogu se pronaći na stranicama www.vigilare.org kao i na Facebook stranici inicijative: “I ja sam bio embrij“.

K.S. Bitno.net