Bivši gangster, a sada katolički propovjednik i autor nekoliko međunarodnih bestselera u kojima opisuje svoje obraćenje John Pridmore gostovao je od 11. do 13. siječnja u zagrebačkom Botincu, pod vodstvom molitvene zajednice Nanovo rođeni, prenosi Infromativna katolička agencija.

Pridmore je u petak na redovitom susretu zajednice Nanovo rođenih govorio o krizi vjere na zapadu uz niz priča, primjera i svojih iskustava. Istaknuo je kako ljudi češće stavljaju životinje, sebe i bilo što drugo ispred Boga, dok samog Boga tretiraju kao kućnog ljubimca kojeg zazivaju samo kad im je potreban.

Jedna od njegovih karizmi je rad sa zatvorenicima, s obzirom da je i sam bio u zatvoru. Odrastavši s ocem i maćehom zbog rastave svojih roditelja u desetoj godini, svoje bolno iskustvo i ulazak u kriminal podijelio je sa zatvorenicima u zagrebačkom zatvoru Remetinec. Zajedno sa župnikom župe u Botincu vlč. Ivicom Berdikom te nekolicinom mladih iz zajednice Nanovo rođenih održao je motivacijski govor kroz svoju životnu priču, znajući da je ulazio u kriminal i postao gangsterom, ne zato što je bio neustrašiv i opasan, nego jer je bio plašljiv, bojeći se najviše odbacivanja okoline. Tako je u zatvoru prvi put završio zbog krađe još kao maloljetnik, od kada više nije ni živio s ocem i maćehom koji su ga do tada zlostavljali i tukli. Dijelivši svoju priču sa zatvorenicima, svakoga je potaknuo na ispovijed i svakome je darovao svoju knjigu „Ispovijest londonskog gangstera‟ zahvaljujući izdavačkoj kući Verbum koja je donirala knjige. Kasnije je u obilasku zatvora prilazio zatvorenicima i kratko popričao sa svakim, preporučivši svoju knjigu za koju svjedoči da mijenja živote.

U subotu Pridmore je govorio o svome životu prije i poslije obraćenja. Vlč. Berdik mu je zahvalio na iskrenosti te potaknuo sve mlade koji se spremaju za brak da nikada ne pomišljaju na rastavu koja je negativno utjecala na Johna i njegov daljnji tijek života. Uz to je istaknuo kako su Hrvati veliki narod jer je Pridmore svoju prvu ispovijed imao upravo kod Hrvata, fra Slavka Barbarića, koji je poznat po svojoj odanosti Međugorju za koje je i sam Pridmore vezan.

U poslijepodnevnom dijelu programa govorio je o Mariji, svecima i anđelima, a posebno je o svojoj predanosti Gospi i njenom zagovoru. Nakon mise govorio je o ozdravljenju te je uslijedilo klanjanje Isusu u Presvetom Oltarskom Sakramentu.

Priodmore je u nedjelju svjedočio na prijepodnevnim misama. Poslijepodne je govorio na muškoj formaciji koja se redovito održava svake druge nedjelje u Botincu u svrhu izgradnje muževa i očeva. Najviše je govorio o važnosti očinske uloge u životu djece te upozorio kako očevi ne trebaju vršiti pritisak i imati očekivanja od svoje djece, nego trebaju pustiti Isusu da ih On oblikuje po Svojoj volji. Boravak je zaključio s temom o izazovima nove evangelizacije te brojne okupljene potaknuo da se vježbaju u osluškivanju poticaja Duha Svetoga i tako neustrašivo šire svjetlo Kristovo ovim svijetom.

Veliki razgovor s Pridemorom u dva dijela koji je naš portal objavio u vrijeme njegoa prvoga gostovanja u Zagrebu možete pročitati OVDJE i OVDJE.

Također, najavljujemo novi razgovor s Pridmoreom u kojem će on progovoriti o svom radu sa zatvorenicima i opisati svoje dojmove sa susreta iz zagrebačkog zatvora u Remetincu.

IKA | Bitno.net