Bit, svrha i poslanje Caritasa je biti blizu onima koji su ugroženi, bolesni, odbačeni i na marginama. Stoga će Caritas Nadbiskupije Split nastaviti pružati pomoć potrebitima pridržavajući se mjera prevencije. Zbog toga svim korisnicima Caritasa i ljudima dobre volje dajemo na znanje sljedeće upute te molimo da ih se pridržavaju:

1. Sve građane molimo da do daljnjega ne donose odjeću i obuću u Caritas jer se ista ne smije zaprimati. Trezori za primanje odjeće bit će zatvoreni. Već uskladištena odjeća će se dijeliti samo u hitnim slučajevima i prema uputama mjerodavnih zbog velikog rizika od širenja zaraze putem odjeće. Još jednom molimo sve dobročinitelje da robu ne donose i ne ostavljaju oko prostorija Caritasa.

2. Korisnicima pučke kuhinje dijelit će se pripremljeni obroci u „lunch“ paketima, bez zadržavanja u blagovalištu Caritasa.

3. U sklopu akcije „Darujmo srce“, od 16. do 30. ožujka, moguće je donirati hranu i higijenske potrepštine u sklopu Konzuma: Sirobuja, Merkator i Stinice. Također, isključivo hranu i higijenske potrepštine, moguće je donirati i u sjedištu Caritasa (Zrinsko-frankopanska 43).

4. Paketi s namirnicama dijelit će se potrebitima prema uputama NZJZ SDŽ. Sve korisnike molimo da ne zahtijevaju uzimanje prevelikih zaliha jer time onemogućuju pomoć svima ugroženima.

5. Rad Dječjeg Caritasa obustavlja se do daljnjega, a u hitnim slučajevima i potrebama korisnici se mogu javiti u sjedište Caritasa.

6. Pozivaju se volonteri da se, prema svojim mogućnostima i vodeći računa o vlastitoj dobrobiti kao i dobrobiti korisnika, stave na raspolaganje, posebno po pitanju pomoći oko dostavljanja hrane starijima i nemoćnima.

7. Pozivamo sve korisnike i savjesne građane da nam se jave ako imaju saznanja o osobama u riziku od socijalne isključenosti ili su bolesni te teško pokretni, kako bismo mogli pravovremeno reagirati.

Ove mjere ostaju na snazi do daljnjega.

Za sve informacije stojimo na raspolaganju na broj 099/2548-588 ili 021/318-740.

Caritas Nadbiskupije Split | Bitno.net