U subotu, 25. svibnja u Zagrebu je održano Superfinale Croatian Makers lige – napredno natjecanje u edukacijskoj robotici za najbolje i najmotiviranije ekipe u Croatian Makers ligi u školskoj godini 2018./2019. Sudjelovalo je 300 natjecatelja u 75 ekipa u dvije dobne skupine, mlađoj (1. – 5. razred osnovne škole) i starijoj (6. – 8. razred osnovne škole). Ekipa katoličkih skauta-robotičara postigla je najbolji rezultat u Primorsko-goranskoj županiji.

Osnivač i voditelj katoličkih skauta, naš kolumnist Marin Miletić, nakon ovog uspjeha je odlučio pokrenuti akciju opremanja laboratorija robotike. U nastavku donosimo njegov status:

“Ekipa katoličkih skauta-robotičara najbolja u Primorsko-goranskoj županiji! Opremamo labos robotike! Isprsite se! ??❤️?✌️

Dragi moji prijatelji, mi katolički skauti neprestance radimo na mnogim poljima odgoja naše djece i mladeži. Nema za nas tjednih pauza, nema zimskih pauza, nema proljetnih prekida, nema ljetnih pauza. Radimo, gorimo, izgaramo. U svojim volontiranjima, edukacijama, planinarenjima, kampovima. U tjednim redovitim susretima, kroz eter našeg Radija Skaut i YouTube priloga.

U riječkoj ekipi katoličkih skauta imamo patrolu robotičara koju vodi mladi znanstvenik s Tehničkog faksa Alen Jakoplic.
Posebnost cijele ove priče je i ta da među ovim mladcima se nalaze i klinci Doma za odgoj djece i mladih. Takvi smo mi katolički skauti. Nikada ne odustajemo. Nikada se ne predajemo. Pružiti mladima nadu. Pokazati da se može.

Među stotinama natjecatelja, valjda 40 ekipa u našoj županiji – mi smo prvaci. Naša ekipa patrola katoličkih skauta-robotičara pod vodstvom mentora Alena Jakoplića je otišla u Zagreb na superfinale i osvojila 17 mjesto od 70 ekipa iz cijele Hrvatske! Kako divan uspjeh! Hoćete otvoreno? S klincima za koje mnogi ne bi stavili pet kuna da će uspjeti!

Odlučio sam ne stati. Želim potpuno opremiti učionicu, prostor koji imamo na Radiju Skaut kao mali labos robotike. Trebam kupiti vrhunski 3D printer, još neku opremu robotike. Želim da mladi profesor Alen – svi sve volontiramo – cijelo ljeto radi s klincima programiranje i robotiku. Mi tako investiramo u našu sadašnjost, u naše mlade. Mi pokazujemo da nisu zaboravljeni čak i oni koje život ne miluje. I mi tako radimo za dobro cijelog društva, za dobro naše predivne Hrvatske.

Dragi ljudi, eto, javite mi se, a ja ću vas uputiti što vam je činiti. Možete u box, možete javno – kako god. Cilj je urediti najmoderniji labos robotike u riječkoj regiji, koji ćemo mi skauti voditi otvoreno za svako dijete, za svakog klinca, bio on dijete imućnih roditelja ili ga mi skupili s ulice. Meni su draži ovi drugi, dopustite mi izravnost.

Novac kao novac mi ne treba. Možete nam direktno kupiti opremu. Kako god, ajmo dobrotvori! Činite dobro! Bog neće zaboraviti!

Ekipa katoličkih skauta – robotičara najbolja u Primorsko-goranskoj županiji! opremamo labos robotike! isprsite se!…

Objavljuje Miletić MarinUtorak, 28. svibnja 2019.

Bitno.net