Nedjeljni rucak

Mihaela Kršinić iz Strmca, koja se nedavno uključila u prodaju karata za dobrotvornu predstavu za Kuću za beskućnike u Rakitju, u nedjelju 5. svibnja u okviru akcije “O la la Rakitje” darovala je objed za trideset i devet korisnika ovoga Caritasova projekta.

Zahvaljujući akciji “O la la Rakitje” Caritasovi beskućnici dobit će donaciju obroka i dvije sljedeće nedjelje. Organizatori pozivaju sve zainteresirane da daruju nedjeljni obrok beskućnicima u Rakitju i uljepšajte vikend onima kojima je teško. Na kuhanje za četrdesetak beskućnika organizator poziva sve – tvrtke, škole, ustanove, a obitelji potiče da se udruže s još jednom ili više obitelji i tako podijele troškove pripreme obroka. Opširnije o akciji “O la la Rakitje”, nadahnute pričom o dvije prijateljice iz Splita Lani i Ladi, koje su samo u protekloj godini organizirale kuhanje više od 7 000 večera za svoje korisnike, može se doznati na stranicama akcije OVDJE.

Kuća za beskućnike na adresi Zagrebačka 21 u Rakitju otvorena je 2003. godine, a na smještaj može primiti četrdeset osoba. Za više informacija o radu kuće i potrebama projekta može se nazvati na broj telefona 099 23 91 615 ili poslati upit na imavrek@czn.hr. (ika/bitno.net)