IMG_8593

Jučerašnja naslovnica riječkog Novog lista vjerojatno će ući u anale tih dnevnih novina koje analitičari obično svrstavaju pod kategoriju “lijevo-liberalnog tiska”. Nimalo u skladu s takvom političkom orijentacijom, ali zato i te kako u skladu s pravilima kvalitetnog i profesionalnog novinarstva koja nalažu da je dobra novinarska priča naprosto dobra novinarska priča i da ideologija nema ništa s tim, Novi je list objavio snažna svjedočanstva dvoje mladih i uspješnih novinara koji su ostavili svoje karijere radi Božjeg poziva.

Nina Krapić, sada već bivša novinarka Radio Trsata, i Siniša Pucić, dojučerašnji novinar Novog lista, pojasnili su u izvrsnom tekstu kolege Roberta Franka razloge za svoju odluku da svijet medija zamijene za život u redovničkim habitima, onaj koji je potpuno predan Bogu i bližnjemu.

“Mogu razumjeti da nekima nije jasno da me je Bog pozvao. Takvima je teško objasniti da odlaskom u Božju zajednicu ništa ne gubim, nego dobivam stostruko više. Ne treba mi ništa nego samo prilika da služim i ne tražim ni od koga tapšanje po ramenu i prihvaćanje moje odluke. Važno je samo što Gospodin želi od mene”, ispričala je Nina, koja je donedavno na Radio Trsatu komentirala politička zbivanja i glumila u RI Tetaru, a sada je ušla u zajednicu sestara milosrdnica sv. Vinka Paulskog u Rijeci.

Slično je rekao i Siniša Pucić, mladić kojeg su u tekstu zbog njegovih aktivnosti u pomoći beskućnicima i siromašnima opisali kao “dobrog duha Rijeke”. Siniša, formiran u franjevačkoj duhovnosti kroz Framu i Franjevački svjetovni red, svoj ulazak u postulaturu franjevačkog samostana u Samoboru opisao je kao logičan korak na svom duhovnom putu.

“Kada postanem fratar radit ću po mnogočemu na jedan sličan, ali i drugačiji način. Brinut ću se za ljude, ali ne samo u užem crkvenom smislu, kroz ispovijed i molitvu, nego ću im nastojati biti podrška u ovim teškim vremenima. Pomagat ću im da se ne predaju, ne posustaju, ne očajavaju. Tamo gdje me Bog pošalje, a zajednica treba, tamo ću ljudima pomagati”, rekao je Siniša kojeg je naš portal svojedobno nominirao i za osobu godine zbog njegovih angažmana u pomaganju beskućnicima u cijeloj Hrvatskoj. Inače, da se malo pohvalimo, vijest o njegovoj odluci za ulazak u postulaturu prvi je u medijima objavio upravo Bitno.net u uvodu za OVAJ tekst koji je Pucić napisao o svom hodočašću u Santiago de Compostelu, koje je prethodilo njegovu ulasku u postulaturu.

Nini i Siniši upućujemo molitve za čvrst hod na njihovu duhovnom putu, a kolegama iz Novog lista čestitke za dobro obavljen i vjerodostojan novinarski posao.

Goran Andrijanić | Bitno.net