Već kao srednjoškolac Čedo Antolić se priključuje zajednici “Kraljica Apostola” pri isusovačkom samostanu na zagrebačkom Fratrovcu. Sa skladbom “Pjesma svakodnevna” nastupio je i na prvom Uskrs festu 1979. godine. Sljedeće godina zbor mijenja ime u “Kyrios” i u nakladništvu Kršćanske sadašnjosti objavljuju  prvu kasetu pod nazivom “Pjesma svakodnevna”. S Fratrovca Čedo odlazi dominikancima na Koloniju i ondje vodi zbor mladih.

Nakon par godina preuzima zbor mladih „O. Ante Antić“ koji djeluje u crkvi Gospe Lurdske. Od 2004. do 2009. godine Čedo je vodio zbor mladih Kefa u crkvi sv. Petra. Dolaskom patera Ante Bobaša Čedo se vraća na Koloniju gdje je dvadesetak godina sa zborom Hrid animirao nedjeljna misna slavlja.

Pored animiranja misnih slavlja, koje je vodio pedeset godina svake nedjelje, Čedo Antolić je samostalno ili sa zborovima i sastavima održao jako puno koncerata. Nastupio je na mnogim festivalima duhovne glazbe: Bono festu u Vukovaru, Marija festu u Molvama, Krapina festu u Krapni, Stepinčevim notama u Koprivnici te Hodočašću u došašće u Pakracu. Ovdje svakako treba istaknuti nastupe na našem najstarijem festivalu duhovne glazbe na kojem je nastupao više puta i osvojio desetak nagrada.

Godine 2005. Čedo je objavio zbirku svojih pjesama pod nazivom „Pjesnik Gospodnji“. Pored glazbe Čedo Antolić se bavio i slikanjem te je ove 2019. godine priredio i samostalnu izložbu svojih radova. Vrlo uspješnu suradnju imao je i s glumcem i redateljem Reneom Medvešekom s kojim je održao više od stotinu glazbeno-poetskih recitala „Grad“ posvećenog Siniši Glavaševiću.

Čedo Antolić radio je i kao glazbeni urednik na Radio Mariji te na Hrvatskom katoličkom radiju.

Skladao je oko 120 pjesama za koje je u više navrata na Uskrs festu osvajao nagrade za glazbu ili tekst. Kao autor ili izvođač objavio je devet albuma od kojih su tri nagrađena Porinom u kategoriji duhovne glazbe.

Ove je godine odlikovan Redom Danice hrvatske s likom Marka Marulića za izniman doprinos razvoju duhovnog glazbenog stvaralaštva u prigodi 50 godina aktivnog djelovanja na hrvatskoj glazbenoj sceni. Odlikovanje mu je u prigodi Dana državnosti 27. lipnja 2019. uručila predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović.

Čedo Antolić rođen je 1. siječnja 1951. godine u Zagrebu.

IKA | Bitno.net