Još od 1999. na snazi je odluka Ministarstva prosvjete i športa i Gradskog ureda za obrazovanje i šport kojom se Župi predvorje daje na raspolaganje.

Župa je prestala koristiti prostor zbog rušenja i obnove škole nakon zagrebačkog potresa.

Tijekom pandemijskih godina i za vrijeme obnove, župa je za bogoslužje i blagdane koristila malu dvoranu i kapelicu Pastoralnog centra u Rogozovoj ulici. Župnik Antun Vukmanić je osigurao da u nedjelju bude služeno pet misa kako bi se pandemijske mjere mogle pravilno provoditi. Nakon dvije godine, bogoslužja nedjeljom se vraćaju u prostore OŠ Jure Kaštelana. Mise preko tjedna su i dalje u kapelici Pastoralnog centra.

Prvu nedjeljnu misu u 9 h u novom školskom predvorju predvodio je mons. Mijo Gorski. U propovijedi je upozorio okupljeni narod da je važno praštati zbog Boga koji nam je darovao život, vjeru, nadu i ljubav.

Iz zahvalnosti za te darove koje nismo sami zaslužili, trebamo oprostiti drugima. Oprostiti trebamo i zbog nas samih. Mržnja i osveta truju nas same, a ne one prema kojima je usmjerena. Za svoje dobro i za zahvalu za sve darove koje nam je darovao moramo opraštati „sedamdeset puta sedam“ puta.

Na kraju se okupljenima obratio i ravnatelj škole Krešimir Supanc koji je izrazio dobrodošlicu kao i iskrenu želju da Župa uskoro dobije i adekvatni prostor za liturgijska slavlja. Nakon mise župna Obiteljska zajednica organizirala je mali domjenak i druženje.

Kako bi se školsko predvorje prilagodilo i uljepšalo za potrebe mise brinu se tzv. školske ekipe sakristana. U subotu 16. rujna već je sve bilo spremno za misu. Sakristani stare generacije pobrinuli su se da svoje znanje prenesu sakristanima nove generacije. Urediti prostor za najveće katoličke slavlje i molitvu je izazov koji entuzijastični sakristani župe uvijek savladaju.

Zahvalni Bogu na većem prostoru za misna slavlja, župljani ističu kako radosno iščekuju što skoriju izgradnju župne crkve.

Kako sve izgleda i kako je to bilo možete provjeriti u galeriji fotografija: