Povelja počasnog građanina Grada Slavonskog Broda posthumno je dodijeljena sluzi Božjem Josipu Stadleru, prvom vrhbosanskom nadbiskupu, Brođaninu, javlja Tiskovni ured Đakovačko-osječke nadbiskupije. Kako stoji u obrazloženju tim priznanjem iskazuju poštovanje i zahvalnost, povodom 180. obljetnice Stadlerova rođenja i krštenja Brođanina, prvog vrhbosanskog nadbiskupa, utemeljitelja Družbe sestara Služavki Maloga Isusa, apostola kršćanske ljubavi, velikana duha, kreposti i svetosti, pastoralne mudrosti i razboritosti koji je služeći čovjeku u potrebi pretakao vjeru u djela što ostaje kao duhovna baština i vrijedna ostavština, na ponos građana i grada Slavonskog Broda. Nagradu je primila zamjenica provincijalne poglavarice Družbe Sestara Maloga Isusa Sarajevske provincije s. Anđa Vranješ.

Grb grada Slavonskog Broda dodijeljen je i vlč. dr. Tomislavu Ćuriću, prvom, a sada bivšem župniku brodske Župe bl. Alojzija Stepinca. Kako stoji u obrazloženje tom nagradom iskazuju mu zahvalnost za svećeničko služenje i pastoralni rad, ustrajno promicanje zajedništva, općeljudskih i kršćanskih vrijednosti, nastanak nove župe kao vrijedne duhovne oaze za dobro pojedinca, obitelji, crkvene i društvene zajednice na ponos grada Slavonskog Broda i njegovih građana. Nagrade im je uručio gradonačelnik Mirko Duspara i predsjednik Gradskog vijeća Stribor Valente.

Gradonačelniku i njegovim suradnicima zahvalu je u svoje i u uime svih laureata uputio na kraju sjednice vlč. Ćurić naglasivši kako su sretni jer su mogli dati svoj skromni doprinos životu i prosperitetu Grada. Citirajući pjesmu Dobriše Cesarica rekao je kako mu je drago da su i oni osobnim kapljicama svoga života i djela mogli obogatiti veliki slap svega onoga što se u njihovu gradu na tragu prošlosti čini za njegovu sadašnjost. Gradonačelniku i svim građanima čestitao je Dan grada zazvavši na sve njih Božji blagoslov.

Uz gradonačelnika i njegove suradnike te brojne goste i uzvanike na sjednici je sudjelovao pomoćni biskup đakovačko osječki Ivan Ćurić te predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović.

U predvečerje blagdana sv. Ivana Nepomuka za blagoslov grada i njegovih građana u župnoj crkvi sv. Leopolda Mandića slavljena je misa koju je predvodio župnik Robert Farkaš.

Foto: Đakovačko-osječka nadbiskupija