Na sastanku se razgovaralo o važnosti koju HNK Hajduk ima za ljude grada Splita i šire za sve njegove navijače i simpatizere, o atmosferi i raspoloženju koje on sa sobom nosi i pronosi. Predsjednik Jakobušić kazao je kako se osvajanjem Kupa vratilo dobro raspoloženje među brojne navijače koje se reflektira i u boljim odnosima u obitelji, na poslu i na ulicama grada Splita.

Nadbiskup Kutleša govorio je o važnosti jačanja i čuvanja obitelji, koja je temeljna stanica društva. Zdrava obitelj je mladom čovjeku oslonac da bude dobar i pošten čovjek te uspješan sportaš. Bez poštenog čovjeka nema poštenog društva, a koliko smo moralni toliko smo jaki, kazao je nadbiskup. Naglasio je važnost bavljenja sportom za djecu i mlade, jer sport izgrađuje i uči kako ostati ponosan u porazu i ponizan u uspjehu.

Predsjednik Hajduka predstavio je nadbiskupu humanitarne aktivnosti koje HNK Hajduk provodi preko Udruge „Bilo srce“. „Bilo srce“ je zajednički nazivnik za humanitarne akcije u organizaciji HNK Hajduk, KNH Torcida i Našeg Hajduka te brojnih Društava prijatelja Hajduka i podružnica Torcide uz sudjelovanje članova, navijača kao i veterana kluba. Sukladno planu, organiziran je cijeli niz humanitarnih i društveno-odgovornih akcija, a koje su usmjerene prema pojedincima, udrugama i široj zajednici, sve u svrhu osnaživanja jedinstva i solidarnosti svih dionika vezanih uz Klub, što je i nužan preduvjet za još snažniju, zajedničku borbu protiv svih oblika nesnošljivosti i podršku onima koji su pripadnici društvenih manjina te potrebitima. Primjerice, organizirali su akciju prikupljanja sredstava za pomoć potresom pogođenim područjima. Organiziran je i realiziran posjet 15 djece iz potresom pogođenog područja gradu Splitu i Poljudu, ususret obljetnici potresa. Prikupljenim sredstvima iz humanitarne akcije pomogli su djeci koja su ostala bez roditelja u ratom pogođenom Ukrajini i sl. Podsjetio je kako je papa Ivan Pavao II. dva puta primio HNK „Hajduk“ u audijenciju (1995. i 2003.) te je izrazio nadu da će u skoroj budućnosti biti prigode za jedan takav susret s papom Franjom.

Predsjednik Jakobušić zahvalio je nadbiskupu Kutleši na prijemu, pozvao ga je na utakmice „Hajduka“ te mu je uručio prigodni dar, dres Hajduka s nadbiskupovim prezimenom, a nadbiskup je čelnicima Hajduka darovao krunice uz dobre želje u Novoj 2023. godine.