Dana 22. prosinca 2022. god na Slavonskoj televiziji (STV) započelo je emitiranje emisije pod nazivom “Kršćanstvo koje ima smisla”. Emisija je to u kojoj voditelj i urednik vlč. dr. sc. Ivan Benaković, profesor na KBF- u u Đakovu i Nadbiskupijski povjerenik za biblijski pastoral, nastoji tumačiti izabrane odlomke iz Svetog pisma kako bi na osnovu njih rasvijetlio temeljne istine kršćanske vjere.

U svakoj emisiji će na osnovu jednog biblijskog teksta iz Starog ili Novog zavjeta biti govora o aktualnosti Božje Riječi te o potencijalu koji ona ima u izgrađivanju zrelog i odgovornog kršćanstva u društvu. Kršćanstvo je to koje će onda zadobiti svoj istinski smisao.

Ideja za emisiju došla je prije svega zbog nužne potrebe traganja za novim oblicima evangelizacije u društvu u kojemu živimo. Evangelizacije koju teolozi znaju nazivati “novom” evangelizacijom. Ona je “nova” utoliko što pronalazi nove načine izlaganja drevnih istina kršćanske vjere, a jedan od novih načina su zasigurno osuvremenjivanje biblijskih tekstova posredstvom medija kao sredstva kroz koja biblijska istina može još snažnije prodrijeti do srca ljudi.

Emisija će se emitirati svakoga četvrtka u 21 sat u programu Slavonske televizije (STV). Sve emisije su nakon emitiranja dostupne i na YouTube kanalu Slavonske televizije.

Do sada je emitirano šest epizoda. U prvoj velečasni Benaković govori o snazi vjere u osobu Isusa Krista, u drugoj o važnosti oprosta u životu kršćana, u trećoj o kreposnom životu kršćanina, u četvrtoj o Isusovom susretu s ranjenom ženom, u petoj o simbolizmu žene u proročkim spisima Starog zavjeta, a u šestoj o odgovornom kršćanstvu po uzoru na Isusa Krista.