???????????????????????????????????????????????????????

Naglašavamo da ovakva nedjela nemaju nikakve veze s tolerantnim i plemenitim učenjima islama i da se radi o pogrešnoj metodi iznude i ucjene kojom otmičari želi ostvariti svoje ciljeve. Svetost života u Kuranu je vidljiva i on je Božji dar te kao takav zaštićen i nitko nema pravo uništiti ga, ističe se u priopćenju Mešihata Islamske zajednice u Hrvatskoj.

Slijedom navedenog, predsjednik Mešihata IZ u Hrvatskoj muftija dr. Aziz Hasanović uputio je 6. kolovoza apel za pomoć spašavanja života nevinog Tomislava Salopeka na najutjecajnije adrese u Arapskoj Republici Egipat, i to: Vladi, vrhovnom muftiji i Šejhul Azharu eš-Šerifu da svojim utjecajem i autoritetom učine sve kako bi spasili život našeg Tomislava i time potvrdili kuranski imperativ “… tko spasi jedan nevin život kao da je spasio cijelo čovječanstvo”.

Mešihat Islamske zajednice u Hrvatskoj cijeni napore koje poduzima Vlada Republike Hrvatske i Ministarstvo vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske te budno prati tijek događanja, stavljajući se na raspolaganje u iznalaženju najboljeg spasonosnog rješenja, čime bi se okončala agonija, kako Tomislava tako i njegove obitelji, ističe se u apelu Mešihata Islamske zajednice u Hrvatskoj.

IKA | Bitno.net