Jesenska kampanja inicijative 40 dana za život završila je 6. studenog 2022. Ovo je već 18. kampanja u Hrvatskoj, a plodovi su i ove jeseni bili veliki.

„Ove kampanje je više od 2100 ljudi barem nakratko došlo ispred bolnica i domova zdravlja u Hrvatskoj, kako bi bdjeli i molili za nerođene. Presretni smo što možemo reći da znamo za pet spašenih dječjih života, što znači da od početka našeg djelovanja prije osam godina, znamo za više od 120 dječice spašene od sigurne smrti pobačajem“, rekla nam je Petra Milković, predsjednica Inicijative u Hrvatskoj.

Lidija Dugan, izvršna direktorica Inicijative, rekla nam je više o novim planovima:

„Tijekom jeseni bdjelo se u 38 gradova na 40 mjesta bdjenja. Kroz godine smo vidjeli da svaka kampanja donosi nešto novo, a događa se i stalni rast gradova sudionika. Radujemo se vidjeti što nas čeka u korizmi i novoj kampanji koja počinje 22. veljače 2023., a osobito se veselimo novim gradovima sudionicima i spašenim dječjim životima.“

Podsjetimo, Lidija Dugan bila je i glavna koordinatorica projekta izgradnje spomenika „Ruža Hrvatska“ koju je udruga Hrvatska za Život (čiji je dio i Inicijativa) podigla 16. studenog 2021. Na prvu godišnjicu otkrivanja spomenika, Udruga će objaviti i snimku cijele svečanosti, koju ćete moći pogledati na njihovom YouTube kanalu. Gospođa Dugan poziva sve da ovu divnu snimku pogledaju, a kada se nađu u Vukovaru, posjete spomenik Ružici Markobašić i njezinu nerođenom sinu Antunu, spomenik koji je najveće materijalno dobro udruge Hrvatska za Život, a podignut je za još mnoge, mnoge generacije.