Miklenic

“Izostalo je ono što smo očekivali – zaokret, mijenjanje onih stvari koje su krucijalne za budućnost hrvatskog društva. To se nije dogodilo, a po svemu sudeći neće se ni dogoditi”, kazao je Miklenić o dosadašnjoj vladavini Kukuriku koalicije te poručio: “Treba ojačati proizvodnju, a vlasti nisu ‘prstom maknule’ na tom polju”.

Govoreći o umjetnoj oplodnji Miklenić je kazao kako je stav Crkve na tom području dobro poznat: “Dijete je preveliki Božji dar da bi bilo djelo inženjeringa, ono mora biti plod ljubavi”.

Na Stankovićevu opasku kako to da smatra da se društvo treba demokratizirati, a da se Crkva ne mora, Miklenić je rekao da ne treba miješati kruške i jabuke.

“Crkva je hijerarhijski ustrojena od vremena Isusa. Nije demokratska i neće nikada biti. No ta činjenica ne znači da će Papa donijeti i jednu odluku koja će biti loša za maloga čovjeka”, istaknuo je.

Osvrćući se na aktualnu temu splitske Parade, Miklenić je rekao kako su za Crkvu sva ljudska bića jednaka. No mnogi griješe u postupanju i mnoga postupanja su moralno neprihvatljiva. Prema njegovu mišljenju, homoseksualnost je stvar osobne intime, ali ako netko ima potrebu to isticati, reklamirati, onda se s tim ne može složiti.

Kao urednik Glasa Koncila Miklenić je tijekom emisije istaknuo kako je došlo do “sumraka novinarstva”.

“Postoji eksplozija kolumni, a pravi izvještaji bez subjektivnih dojmova su rijetkost”, poručio je.

Laudato.hr