Gradski vijećnik Mosta u gradu Splitu, Josip Markotić, na današnjoj je sjednici Gradskog vijeća zatražio stanku zato što su mu se, kako kaže, obratili roditelji čija djeca pohađaju škole i vrtiće žaleći se da fizičar i član stranke Pametno, Ivica Puljak, bez njihova znanja drži predavanja u kojima njihovoj djeci objašnjava da Bog ne postoji.

„Obratili su mi se mnogi roditelji“, rekao je prilikom traženja stanke Markotić, „da on mimo njihova znanja uz svoj znanstveni dio provlači ideološke stvari, nameće svoja uvjerenja. Djeci, koja nemaju kritičko mišljenje, govori da je znanost dokazala da nema Boga i da to nije u skladu sa znanstvenim činjenicama, što smatram ideološkim pristupom“, prenosi Večernji list.

Puljkove posjete školama i vrtićima Markotić, koji je i sam doktor znanosti i poslijedoktorand na Hrvatskom katoličkom sveučilištu, usporedio je sa svojedobnim obilascima srednjih škola koje je provodio saborski zastupnik Ivan Pernar, te je naglasio kako su ga roditelji djece molili da ovaj slučaj iznese na Gradskom vijeću.

Podsjetimo, Puljak je nedavno i sam u razgovoru za Telegram izjavio kako je već napravio tristotinjak predavanja u školama i vrtićima u kojima je djeci objašnjavao kako „Bog nije stvorio ni zemlju ni čovjeka“.

U navedenom razgovoru Puljak je iznio i neobičnu tezu kako „ni Crkva ne tvrdi da je Bog stvorio nebo, zemlju i ljude, samo što to još uvijek nije spustila na teren“.

Zastupnica stranke Pametno Natalia Tafra Bazina stala je na navedenoj sjednici Gradskog vijeća u obranu svojega kolege naglasivši kako on „govori samo ono što je znanstveno dokazano i piše u knjigama“. Istaknula je i kako se nezadovoljni roditelji trebaju obratiti školi, te kako za razliku od Ivana Pernara, Puljak u škole dolazi isključivo na poziv.

Ivo Džeba | Bitno.net