Dvadeset četverogodišnji Marko Tolić novo je pojačanje zagrebačkih plavih. Iako je nedavnim potpisom ostvario dječački san, za njegov se put uistinu može reći da je bio od trnja do zvijezda. Njegov uspon, kaže Marko, ne bi bio moguć bez vjere u Boga koja ga je očuvala u kriznim trenucima.

Naime, prije samo par godina Marko je kao igrač Lokomotive završio na posudbi u Gorici gdje zbog ozljeda nije mogao uhvatiti formu pa je nastupao za drugu momčad Gorice koja je igrala u petoj ligi. U trenucima kad je njegova karijera bila upitna spasila ga je vjera:

“Često sam na tim posudbama bio ozlijeđen ili nisam igrao, a paralelno su mi se događale teške stvari u životu. Održavala me vjera i uspio sam na kraju sve prebroditi”, ispričao je Marko za Dinamov portal.

Uz Božju pomoć Marko je nastavio s nogometom, te preko dobrih igara u Lučkom i Sesvetama stigao do statusa prvotimca Lokomotive gdje su ga zamijetili skauti Dinama s kojim je u petak potpisao ugovor.

Marko ispod svog dresa redovito nosi majicu iz Međugorja, a on ga veže i uz njegovu obitelj: “Majica pokazuje moju vjeru, ona je s hodočašća u Međugorju. Meni je majka Željka uzor zbog svega što smo prošli u životu, bez vjere ne bismo bili ovdje.

Otac Pere naglo je preminuo 2012. godine. Izgubio sam stariju sestru Mariju. Mama je uvijek bila uzor, uvijek je nastojala davati pozitivnu energiju, puno se ljudi čudilo kako je ona sve to izdržala, a kasnije i mi. Znam koliko je sad ponosna i velika joj hvala na svemu”, ispričao je Marko kojem želimo puno sreće i blagoslova u nastavku karijere.