Saborski zastupnik HDZ-a i bivši ministar regionalnog razvoja i fondova EU Marko Pavić poručio je kako Vlada ulaže u sve segmente društva koji pridonose razvoju lokalne zajednice te istaknuo da je program „Ulaganja u zajednici” među rijetkima na koje se mogu javiti i crkvene zajednice, javlja Hina 2. rujna.

Na konferenciji za novinare koju je sazvao da bi komentirao program „Ulaganja u zajednice” iz kojega je od ukupno 58 milijuna kuna Crkva dobila 53 milijuna, a što je izazvalo negodovanja u dijelu javnosti, istaknuo je da je to jedan od rijetkih natječaja na koji se mogu javiti i župe. U medijskim je prostoru stvorena slika da se zbog toga nisu mogle graditi škole, bolnice vrtići, ocijenio je, istaknuvši da je Vlada u prethodnom sazivu povukla više od milijardu kuna za 200 vrtića.

Dodao je i da je njegova nasljednica ministrica Nataša Tramišak nedavno potpisala ugovor od milijardu kuna za e-škole te da se ulaže u sve segmente društva koji pridonose razvoju lokalne zajednice. Podsjetio je da je pokrenuo natječaj od 150 milijuna kuna za civilno društvo koje se bavi popularizacijom STEM-a kako bi se izbjeglo da u društvu ima ljudi koji ne vjeruju u cijepljenja ili vjeruju da je Zemlja ravna. Istaknuo je da ova Vlada pokazuje uključivost prema svim segmentima društva, „ulažemo i u zdravstvo pa je tako sva zaštitna oprema koja je stigla iz Kine u iznosu 600 milijuna kuna financirana europskim sredstvima”. Oporbi je poručio da „budu uključiviji, otvoreniji za sve segmente društva, uključujući i župe”.

Na pitanje je li natječaj „Ulaganja u zajednicu” dizajniran sam za Crkvu, budući da je dobila 53 od 58 milijuna kuna i je li istina da se taj fond u njegovu bivšem Ministarstvu interno naziva ‘crkveni fond’, kazao je da je riječ o programu za razvoj lokalne zajednice koju čine svi segmenti društva te ponovio da je ovo jedan od rijetkih natječaja na koji se mogu pojaviti i crkvene zajednice koje po njemu primaju 20 milijuna kuna godišnje. Rekao je da ne zna kako interno zovu taj natječaj.

Na kraju je ponovio da „Vlada cijeni sve segmente zajednice”, ističući Vladin program od dvije milijarde kuna kojim će se sve škole opremiti STEM laboratorijima.