Foto: screenshot

Inicijativa ‘U ime obitelji’ sazvala je konferenciju za novinare na kojoj se zahvalila svim svojim volonterima, poznatim osobama, političkim strankama, donatorima i ostalima koji su potpomogli Inicijativi po pitanju referenduma o braku.

Anamarija Matković iz inicijative navela je kako je više od 6300 volontera i promatrača inicijative zadovoljno tijekom održavanja referenduma, no da su ipak uočeni neki propusti. Posebno je istaknuto da su hrvatski građani u BiH, njih oko 250.000 s pravom glasa, diskriminirani u odnosu na građane u Hrvatskoj jer su glasovati mogli na samo četiri biračka mjesta.

Željka Markić istaknula je kako su zadovoljni rezultatima te usporedila izlaznost referenduma s izlaznošću referenduma za EU. Rekla je da se radi o svega pet posto razlike što smatra da nije velika razlika, jer je Vlada u slučaju referenduma za EU šest mjeseci pripremala birače za to, dok je Inicijativa imala puno manje vremena.

Upitana je li točno da ima političkih ambicija i da bi mogla biti kandidat Tomislava Karamarka za budući sastav EU parlamenta, odgovorila je kako joj  je jedino sada u planu da i dalje radi u interesima udruge ‘U ime obitelji’.

Bitno.net