Mila Rončević, djevojčica koja je prošle godine ujedinila cijelu Hrvatsku vratila se kući s liječenja u SAD-u, potvrdio je to njezin otac Marin Rončević.

“Ona je sada dobro, liječenje je prošlo uspješno, ali ona je i dalje pet godina u visokom riziku”, rekao je Rončević za Jutarnji.hr, dodavši da oni sada kreću “od nule”.

Podsjetimo, Mila je s roditeljima u travnju prošle godine otputovala na liječenje u bolnicu u Philadelphiji, nakon što se za nju skupilo 42 milijuna kuna pomoći.

Njezini su roditelji s ostatkom novaca koji su pretekli potrebe za liječenje Mile osnovali zakladu u koju je preusmjeren skupljeni novac i koji se koristiti za liječenje druge potrebite djece.

Ključna stvar u Milinom liječenju bila je transplantacija koštane srži koja je provedena u studenom prošle godine. Iako su prvi nalazi ukazivali da operacija nije uspjela, nakon nekoliko dana nalazi su pokazali suprotne rezultate.

“Ne možemo opisati osjećaj radosti i zahvalnosti. Do danas nismo dobili odgovor što se desilo, ja dijelim mišljenje s liječnikom koji se pred Milinim krevetom bacio na koljena. Za mene je to čudesno ozdravljenje, dar od Boga, i ja ga jedino takvim mogu svjedočiti. Svatko će ovo interpretirati drugačije, u okviru svojih vjerovanja, ideja i spoznajnih mogućnosti – mi smo sigurno da je ovo, kao i nekoliko situacija prije i nakon ove, bilo Božje čudo”, rekao je tom prilikom Milin otac.

Milan Rončević je povratak u Hrvatsku najavio još u srpnju kada je napisao da se Mila potpuno opravila “bez ikakvih komplikacija i posljedica”.