Koronavirus ušao je i u varaždinski kapucinski samostan. Gotovo svi fratri i postulanti pozitivni su na Covid-19, ali za sada nitko nema teške simptome, objavljeno je na mrežnoj stranici Župe sv. Vida u Varaždinu.

Zbog toga je samostan do daljnjega zatvoren i svi redovnici su u karanteni. Mise se odvijaju po redovnom rasporedu jer je varaždinski biskup Bože Radoš organizirao svećenike iz biskupije da slave mise umjesto kapucina. Crkvu je temeljno dezinficirala epidemiološka služba. Vjeronauk je do daljnjega otkazan kao i bilo kakve druge aktivnosti vezane uz samostan. Pozvani su vjernici koji su proteklih tjedan dana bili na misi u crkvi da pripaze na moguće simptome.

Gvardijan samostana fra Mijo Šarčević u izjavi za Hrvatski katolički radio rekao je da je u četvrtak jedan mlađi fratar imao blago povišenu temperaturu, otišao na testiranje i test je bio pozitivan. U petak su svi iz samostana, sedam fratara i pet postulanata otišli na testiranje. Pozitivni su svi osim jednog fratra i jednog postulanta. Prema riječima fra Mije, za sada nemaju težih simptoma. Fra Mijo je zahvalio biskupu Radošu i provincijalu kapucinske provincije fra Juri Šarčeviću na brizi te svećenicima koji su došli u ispomoć. Kaže da ih zovu dobri ljudi i nude pomoć.