Kolinda_relikvija1, Kolinda Grabar Kitarović o Gospi, Kolinda Grabar Kitarović o Majci Božjoj

Kolinda Grabar-Kitarović, predsjednica Republike Hrvatske, već je nekoliko puta istaknula svoju katoličku vjeru, a često je nakon preuzimanja funkcije sudjelovala u misnim slavljima diljem Hrvatske.

Predsjednica prema vlastitim izjavama posebno u srcu čuva Majku Božju, a redovito je časti u svetištu na Trsatu koje prema njezinim riječima, ima “posebno mjesto” u njenom srcu.

“Ovo svetište ima posebno mjesto u mojem srcu, ovdje je dom. Veoma je vezano uz moje djetinjstvo i život koje sam ovdje provela, te je štovanje Gospe na Trsatu neraskidivi dio mog identiteta, radi čega se u ovo svetište uvijek vrlo rado vraćam.”

“Na Trsat smo dolazili otkako znam za sebe, i u sklopu hodočašća i posebno s obitelji, osobito mamom. Veliku Gospu ne mogu zamisliti bez Trsata, iako kao Predsjednica ponekad moram posjetiti i druga mjesta, međutim uvijek se nastojim vratiti ovdje, barem za Božić ili neku drugu prigodu”, izjavila je Grabar-Kitarović u kratkom intervjuu koji je, prilikom posjeta Trsatu na ovogodišnju Velu Gospu, dala za službenu stranicu Svetišta Majke Božje Trsatske.

Predsjednica RH osvrnula se također na lik Djevice Marije, istaknuvši kako s njom osjeća posebnu bliskost: “Razmišljajući kao žena, imam dojam da me ona više razumije, koliko je teško biti žena u politici, jer se i taj posao uvijek mora uskladiti s majčinstvom, s ulogom koju nikako i nipošto ne želite zapostaviti, a to, između ostaloga, podrazumijeva brinuti o djeci, biti s njima, gledati ih kako rastu i suočavaju se s mnogim preprekama u životu, razmišljati o tome, moliti se za njihove živote i zdravlje.”

“Vjerujem i mogu reći da osjećam posebnu intimnu bliskost s Gospom”, naglasila je.

Cijeli intervju možete pročitati OVDJE.

Bitno.net