Foto: www.zg-nadbiskupija.hr

– Ovo je izuzetna prilika da se sastanemo i da svijetu posvjedočimo da smo kršćani, da imamo jednu Bibliju, jedno Sveto pismo i da nam je vjera kršćanska, bez obzira na naše nacionalne opredijeljenjosti i naše običaje – rekao je mitropolit Pavlović na početku svojeg obraćanja.

Istaknuo je dužnost kršćana da svojim moralnim životom čuvaju ovo društvo od negativnosti.

– Dužnost nas kršćana je da budemo svjetlost u ovome svijetu. To je naš kršćanski ideal i vjerujem da će Bogu biti draga naša molitva i ovaj ekumenski susret za jedinstvo kršćana – istaknuto je mitropolit i svoje obraćanje zaključio pozivom na molitvu za mir u svijetu, a posebno za mir u onim sredinama gdje vladaju ratne nevolje.

Kardinal Bozanić prisjetio se samih početaka ekumenskog hoda po Zagrebu, koji već tridesetu godinu zaredom potvrđuje povezanost kršćana.

– Ono što nas povezuje je Krist koji je Sin Božji i Sin čovječji i koji nas čini djecom Božjom. To je temelj naše vjere, temelj našeg zajedništva, to je ideal kojem težimo i to je ono što želimo u ovim našim ljudskim okolnostima živjeti – kazao je kardinal.

Kako je napomenuo, zajedništvo kršćana nije uvijek jednostavno živjeti, ali to je naš imperativ, to je ono što od nas očekuje svijet i građani naše domovine Hrvatske.

– Drago mi je da smo večeras ovdje da zajedno molimo, da pred Boga donesemo naše želje i težnje. Puno je više onoga što nas povezuje, nego onoga što nas dijeli. Neka uvijek imamo pred sobom onu zapovijed Isusa Krista: ‘Da svi budemo jedno’ – zaključio je.

Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije