Kardinal je izrazio žaljenje zbog medijskog linča kojem je dr. Reisman izložena u Hrvatskoj te zabrinutost zbog sve veće prisutnosti jednoumlja u javnom prostoru u kojem se sve više mogu prepoznati elementi govora mržnje i isključivosti.

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić primio je u petak 1. veljače u Nadbiskupskom dvoru u Zagrebu američku znanstvenicu dr. sc. Judith Reisman, priopćio je Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije.

U razgovoru, dr. Reisman je kardinala upoznala sa svojim istraživanjima utjecaja koji je na poimanje i vrednovanje ljudske seksualnosti izvršio svojim etički upitnim eksperimentima Alfred Kinsey kao i kasnijim djelovanjem njegova institut. Istaknula je da je utjecaj Kinseyeve ideologije vidljiv i u spolnom odgoju koji je uveden u Hrvatskoj, a koji neće djeci i mladima pomoći u njihovom integralnom razvoju, nego koji nameće ideologiju koja ignorira osnovne postavke ljudske antropologije i koji može izazvati mnoge opasne posljedice za razvoj djece i mladih, što pokazuju i statistike iz zemalja u kojima je takav spolni odgoj uveden.

Kardinal Bozanić zahvalio je dr. Reisman na njezinom znanstvenom prinosu društvenoj raspravi o spolnom odgoju u javnim školama. Izrazio je žaljenje zbog medijskog linča kojem je izložena u Hrvatskoj te zabrinutost zbog sve veće prisutnosti jednoumlja u javnom prostoru u kojem se sve više mogu prepoznati elementi govora mržnje i isključivosti, osobito spram onih koji drugačije misle.

Posebno je izrazio žaljenje što su se u taj neprofesionalni i nedemokratski odnos spram dr. Reisman uključili i neki političari te članovi akademske zajednice, a koji bi morali po naravi svog poziva promicati razvoj ljudskih i demokratskih prava među kojima su i vrlo važna prava na slobodu izražavanja mišljenja i predstavljanja zaključaka znanstvenog istraživanja, stoji u priopćenju Tiskovnoga ureda Zagrebačke nadbiskupije.(ika/bitno.net)