Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić je nakon izbora novoga pape Franje u srijedu navečer pozdravio Papu, prisjetio se susreta s njim u Argentini što i Sveti Otac dobro pamti i tražio blagoslov za Hrvatsku i cijeli hrvatski narod što je on rado učinio. Papa je rekao da preporučuje i sebe i svoju službu u molitve vjernih Hrvata.

U izjavi za Hrvatski katolički radio, kardinal Bozanić rekao je da je novi Papa nakon izbora bio uzbuđen i potresen. Za njega je to poseban čin, kad se treba podvrći volji Božjoj i prihvatiti ono što Bog od njega očekuje. To se osjetilo u njegovim znakovima koje je dao i u riječima, ali osjetili smo i jednu veliku vjerničku sigurnost koju nosi osoba pape, istaknuo je kardinal. Rekao je da je novi papa u osobnom kontaktu veoma bliz, veoma jednostavan i pozoran na sugovornika.

[facebook]Ako želite saznati sve o novom Papi lajkate Bitno.net![/facebook]

Na pitanje hoće li papa Franjo doći u Hrvatsku, kardinal je odgovorio: “Mi bismo željeli; sve u svoje vrijeme.”

Na upit kako bi vjernici u Hrvatskoj trebali reagirati ovih dana, kardinal Bozanić rekao je da Papa želi da se moli za njega. On očekuje da se moli za njega da mu Bog pomogne u važnoj službi koju nosi u Crkvi, poručio je kardinal Bozanić. (ika/bitno.net)

Lajkajte facebook stranicu pape Franje: