Zagrebački nadbiskup i metropolit kardinal Josip Bozanić, uputio je u povodu svetkovine Uskrsa, koju pravoslavni vjernici proslavljaju u nedjelju 5. svibnja, čestitku srpskom patrijarhu Irineju, episkopima, svećenstvu, monaštvu i svim vjernicima Srpske pravoslavne crkve, izvijestio je Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije.

U kardinalovoj čestitki piše: “Vaša Svetosti! Zahvaljujem Vam na čestitkama prigodom uskrsnih blagdana te Vama, episkopima, svećenstvu, monaštvu i vjernicima Srpske pravoslavne crkve upućujem srdačne čestitke za Uskrs sa željom da godišnji spomen vazmenog otajstva ojača pashalnu nadu vjernika.

Podnijevši za nas Muku i Smrt, Isus je trećega dana uskrsnuo dušom i tijelom te pokazao koja je prava čovjekova budućnost. Otada je kršćanski hod na zemlji obilježen nadom, snagom i sigurnošću da je Gospodin s nama na našem životnom putu, a konačni cilj čovjekova hoda kraljevstvo je nebesko. Zato u vazmenoj radosti s Psalmistom pjevamo: “Ovo je dan što ga učini Gospodin; kličimo i radujmo se u njemu” (Ps 118,24). Neka darom Krista Uskrsloga ta radost bude čista i potpuna, da bismo u ovom bremenitom vremenu bili istinski svjedoci njegova Evanđelja. Povezan s Vama zajedništvom vjere, molim Gospodina da nadahnjuje Vašu Svetost snagom svoga Duha Svetoga i darovima vazmenog otajstva blagoslovi Vaše služenje Crkvi i Božjem narodu. S izrazima iskrenog poštovanja, pozdravljam Vas u Gospodinu”. (iks/bitno.net)