Kardinal Bozanic

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić uputio je božićnu čestitku pravoslavnom mitropolitu zagrebačko-ljubljanskom gospodinu Jovanu Pavloviću, riječima:

“Primio sam Vaše božićne i novogodišnje čestitke, što ste ih s dobrim željama uputili meni, svećenicima i katoličkim vjernicima u Hrvatskoj.
Uzvraćam sa srdačnim čestitkama za Božić Vama, Vašem svećenstvu i pravoslavnim vjernicima u našoj Domovini te molim obilje Božjeg blagoslova, mira i radosti u novoj 2013. godini! Prihvaćajući volju Božju, Blažena Djevica Marija je u vjeri začela i svijetu rodila Spasitelja. Dijete položeno u jasle, naš je Bog, koji nam otkriva svoju slavu – ‘slavu koju ima kao Jedinorođenac od Oca – pun milosti i istine’ (Iv 1,14). Klanjajući se neizmjernoj Božjoj ljubavi koja nam se u betlehemskoj noći očitovala, molimo da nam Isusovo rođenje bude na spasenje!

U tom duhu zahvaljujem Bogu za primljene darove i milosti u protekloj godini te želim i molim da Vas Isus i ovoga Božića obasja svojim svjetlom i blagoslovi Vašu pastirsku službu na duhovnu dobrobit Vaših vjernika.”

Bitno.net