Kardinal Josip Bozanić

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić uputio je božićne čestitke patrijarhu Srpske pravoslavne Crkve Irineju i metropolitu zagrebačko-ljubljanskom Jovanu Pavloviću, izvijestio je Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije.

U čestitki patrijarhu piše: „Srdačno Vam zahvaljujem na čestitkama, koje ste uputili meni i meni povjerenim katoličkim vjernicima, prigodom božićnih i novogodišnjih blagdana.
Bog je, želeći biti ljudima blizak, odaslao svoga Sina u ljudskom obličju. Stoga se radujmo i zahvaljujmo Ocu koji nam i ove godine dolazi u liku Djeteta, tražeći prikladan stan u srcima svojih vjernika.
Vama, Vaša Svetosti, Vašim preosveštenim episkopima, svećenstvu, monaštvu i svim vjernicima Srpske pravoslavne Crkve želim sretan Božić i Božjim blagoslovom prožet svaki trenutak nove 2014. godine.
Povezan s Vama zajedništvom iste vjere, iskreno Vas u Kristu pozdravljam s izrazima osobitog poštovanja”.

Istodobni, kardinal je uputio božićnu čestitku i srpskopravoslavnom metropolitu zagrebačko-ljubljanskom Jovanu Pavloviću.
„Srdačno Vam zahvaljujem na čestitkama koje ste uputili meni, biskupima, svećenicima i vjernicima, prigodom božićnih i novogodišnjih blagdana. Radi nas ljudi i radi našega spasenja, Bog silazi s nebesa i ulazi u naše obitelji, u naša srca te našu osobnu i zajedničku povijest. Neka i ove godine naša srca ispuni nada i radost sadržana u pjesmi: “Slava Bogu na visini i na zemlji mir ljudima dobre volje”. Vama, Vašem svećenstvu i vjernicima, želim sretan Božić i Božjim blagoslovom prožet svaki trenutak nove 2014. godine. Povezan s Vama zajedništvom iste vjere, iskreno Vas u Kristu pozdravljam s izrazima osobitog poštovanja”, napisao je kardinal u čestitki.

Bitno.net