Obnova zagrebačke katedrale zbog oštećenja izazvanih potresom onemogućila je brojne pastoralne aktivnosti u centru Zagreba. Prema najavama iz nadbiskupije to bi se uskoro moglo promijeniti.

Naime, redovite svete mise i ispovijedi trebale bi se od listopada odvijati u crkvi Pohoda Blažene Djevice Marije na Dolcu i u kapeli Ranjenoga Isusa na Trgu bana Jelačića, zaključeno je na sastanku kardinala Josipa Bozanića s kanonicima i prebendarima. Još uvijek nisu poznati termini u kojima će se održavati crkvene službe i sakrament pomirenja.

Priopćenje sa sastanka koje je objavio Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije prenosimo u cijelosti:

Pod predsjedanjem zagrebačkoga nadbiskupa kardinala Josipa Bozanića, u ponedjeljak 21. rujna 2020. godine, u Nadbiskupijskome pastoralnom institutu u Zagrebu održan je sastanak sa članovima Prvostolnoga kaptola zagrebačkoga i prebendarima Prvostolne crkve zagrebačke.  

Zagrebački nadbiskup je s kanonicima i prebendarima razgovarao o aktualnim pitanjima života Crkve zagrebačke, a posebno o pastoralnom djelovanju kanonika i prebendara u idućem razdoblju u kojem će se obnavljati zagrebačka prvostolnica, nadbiskupijska crkva-majka stradala u potresu 22. ožujka ove godine.

Dogovoreno je, stoga, da će se pastoralne aktivnosti, osobito slavlja euharistije i redovito ispovijedanje, od mjeseca listopada odvijati u crkvi Pohoda Blažene Djevice Marije na Dolcu i u kapeli Ranjenoga Isusa na Trgu bana Josipa Jelačića.