VATRENI U FINALU!!!!

Samoborski grkokatolik koji je smislio legendarni nadimak – ‘Vatreni’

Naši Vatreni dečki u Moskvi sinoć su izborili ulaz u finale Svjetskoga nogometnog prvenstva. Malo je poznato da je ime Vatreni za reprezentaciju osmislio samoborski grkokatolik Josip Prudeus

Josip Prudeus

Predsjednik HNS-a Davor Šuker i Josip Prudeus

Naši Vatreni dečki u Moskvi su sinoć izborili ulaz u finale Svjetskoga nogometnog prvenstva. Malo je poznato da je ime Vatreni za reprezentaciju osmislio samoborski grkokatolik Josip Prudeus koji kao pisac i pjesnik surađuje i sa Žumberačkim krijesom.
Ime Vatreni on je i zaštitio o čemu posjeduje poseban certifikat Hrvatskoga nogometnog saveza. U Žumberačkom vikarijatu posebno su ponosni što je našim nogometnim junacima upravo jedan vjernik s područja toga vikarijata nadjenuo ime pod kojim postižu uspjehe.

Josip Prudeus jednom je prilikom i objasnio kako su nastali “Vatreni”:

“Dugi niz godina radio sam u marketingu, napisao sam 100 imena, 200 slogana i oko 800 tekstova za propagandne poruke. Kada mi je došla zamolba da izmislim navijačko ime za hrvatsku reprezentaciju, sjeo sam i napisao 10 prijedloga. Testirao sam ih među ljudima i vidio da su Vatreni najpopularniji. Smislio sam tada i slogan, napisao i navijačku himnu 11 vatrenih, a ponosan sam što je taj izraz ostao tako lijepo prihvaćen u javnosti.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

IKA | Bitno.net


Dragi čitatelji, ovisimo o vama i računamo na vas i vašu pomoć! Podržite naše djelovanje članstvom u Klubu prijatelja! Doznajte više na ovom linku!

Objavljeno: 12. srpnja 2018.

Možda vam se svidi