“Naša glavna krivnja je što smetamo njihovim planovima da se ostvare. Drugo jer smo katolici, prema nama imaju posebnu odbojnost. Posebno jer se zauzimamo za naravni i Božji zakon, a oni su nakanili uništiti obitelj kao temelj društva…”, tako je nadbiskup vrhbosanski kardinal Vinko Puljić odgovorio na pitanje novinara zašto Hrvati toliko smetaju međunarodnoj zajednici u BiH.

U razgovoru za Večernji list kardinal je komentirao političko stanje u Bosni i Hercegovini i nove komplikacije nakon što su Bošnjaci izabrali hrvatskog predstavnika u Predsjedništvu BiH. Novinar ga je upitao zašto u BiH neprestano vlada “zakon jačega”.

“Kamo sreće da je taj zakon jačega samo u BiH. Nažalost, taj zakon je na svakom koraku iako se toliko kunu u ljudska prava. Vidimo to po tolikoj bijedi koja vlada zbog interesa jačega. Ne bih o tome mnogo, prepuštam to boljim analitičarima. I te kako mogu ući u tu perfidnu igru jer, ako ja toliko saznam, koliko tek znaju oni koji se time bave? Nije slučajno jedan veleposlanik meni rekao: ‘Ili ćete se seliti ili asimilirati.’ To je strategija moćnika”, rekao je kardinal.

Cijeli razgovor pročitajte OVDJE.

Bitno.net