“Jer smo katolici, prema nama imaju posebnu odbojnost. Posebno jer se zauzimamo za naravni i Božji zakon, a oni su nakanili uništiti obitelj kao temelj društva…”

“Naša glavna krivnja je što smetamo njihovim planovima da se ostvare. Drugo jer smo katolici, prema nama imaju posebnu odbojnost. Posebno jer se zauzimamo za naravni i Božji zakon, a oni su nakanili uništiti obitelj kao temelj društva…”, tako je nadbiskup vrhbosanski kardinal Vinko Puljić odgovorio na pitanje novinara zašto Hrvati toliko smetaju međunarodnoj zajednici u BiH.

U razgovoru za Večernji list kardinal je komentirao političko stanje u Bosni i Hercegovini i nove komplikacije nakon što su Bošnjaci izabrali hrvatskog predstavnika u Predsjedništvu BiH. Novinar ga je upitao zašto u BiH neprestano vlada “zakon jačega”.

“Kamo sreće da je taj zakon jačega samo u BiH. Nažalost, taj zakon je na svakom koraku iako se toliko kunu u ljudska prava. Vidimo to po tolikoj bijedi koja vlada zbog interesa jačega. Ne bih o tome mnogo, prepuštam to boljim analitičarima. I te kako mogu ući u tu perfidnu igru jer, ako ja toliko saznam, koliko tek znaju oni koji se time bave? Nije slučajno jedan veleposlanik meni rekao: ‘Ili ćete se seliti ili asimilirati.’ To je strategija moćnika”, rekao je kardinal.

Cijeli razgovor pročitajte OVDJE.

Bitno.net