Humanitarna prodaja bozicnih drvaca Za 1000 radosti

„Vjerovali ili ne – i Vi možete mijenjati svijet!“ geslo je 10. nacionalne humanitarne akcije «Za 1000 radosti», Hrvatskog Caritasa koji i ove godine u suradnji s Hrvatskim šumama organizira humanitarnu prodaju božićnih drvaca s korijenom.

U ovogodišnjoj su akciji Hrvatske šume darovale 155 drvaca, čijom će se prodajom na Trgu bana Jelačića (zapadna strana) prikupljati novčana sredstva za pomoć najpotrebnijima. Darujući drvca s korijenom, Hrvatske šume brinu ne samo o potrebnima nego naglašavaju i ekološku dimenziju akcije, čuvanje zelenih resursa Hrvatske. Prvi put ove godine Hrvatskim su se šumama donacijom božićnih drvaca priključili Grad Zagreb, darujući 100 drvaca, kao i Vrtni centar Šestine, darujući 50 drvaca. Ukupno će tako biti ponuđeno 305 drvaca obične smreke, Pančićeve omorike i srebrne smreke po cijeni od 120 do 200 kn ovisno o vrsti i veličini.

Osim donacije drvaca, Hrvatske su šume obiteljima u potrebi darovale i 100 m3 drva za ogrjev, koja će Hrvatski Caritas uputiti obiteljima o kojima skrbi Caritas Zagrebačke nadbiskupije.

U sklopu događanja na Trgu bana Jelačića Hrvatski će Caritas organizirati i prigodnu prodaju promotivnih materijala akcije, kartica tiskanih lentikularnim tiskom, čestitaka, dječjih čestitaka prispjelih na natječaj Hrvatskoga katoličkog radija, privjesaka te kartica iz ovogodišnje akcije « Nedjelja Caritasa ».

Više o akciji na www.caritas.hr.

Bitno.net