Uskrs

Obrazovna grupa Zrinski svojim programima promiče društveno odgovorno poduzetništvo. Kao nastavak svojih mnogobrojnih humanitarnih projekata, i ove godine provode niz aktivnosti okupljenih unutar projekta “Poduzetni za Uskrs!” pod pokroviteljstvom Obrtničke komore Zagreb. Voditelj projekta je Obrazovna grupa Zrinski sa svojim članicama: Visokom školom Nikola Šubić Zrinski i Ekonomskom školom Katarina Zrinski.

Cilj projekta je, putem uključivanja obrazovnih institucija i poslovnih subjekata, promicati poduzetno, poduzetničko i društveno odgovorno ponašanje na svim razinama obrazovanja te humanitarnom akcijom pomoći Caritasovim kućama za smještaj djece bez odgovarajuće roditeljske skrbi te poduprijeti i pomoći rad Centra za rehabilitaciju Zagreb – dislocirana jedinica Susedgrad.

Caritasove kuće osiguravaju smještaj samohranim majkama i djeci od predškolske do srednjoškolske dobi. Trenutno je na lokacijama u Vugrovcu, Dubcu. Savici-Šancima i Trešnjevci na smještaju 95 korisnika. Osim smještaja, Caritas se brine o odgoju i obrazovanju, prehrani, odijevanju, održavanju osobne higijene, organiziranom korištenju slobodnog vremena te nam je svaka pomoć dobrodošla.

Centar za rehabilitaciju Zagreb ustanova je u djelatnosti Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi. Rad Centra uključuje realizaciju programa odgoja i obrazovanja za djecu i mladež sa posebnim potrebama te različite terapijske programe.

Obrazovna grupa Zrinski poziva na sudjelovanje u projektu “Poduzetni za Uskrs!” kupnjom uskrsnih čestitki koje su izradili studenti Visoke škole Nikola Šubić Zrinski i učenici Ekonomske škole Katarina Zrinski. Fizičke i pravne osobe u akciju se mogu uključiti kupnjom čestitki na posebnom štandu u sklopu “Sajma ususret Uskrsu” u razdoblju od 24. ožujka do 11. travnja 2012. godine na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu ili narudžbom na e-mail adresu czn@czn.hr.(ika/bitno.net)