Ruke

Hrvatsko društvo katoličkih novinara pozvalo je sve svoje članove, kao i ostale novinare-katolike, da se 7. rujna odazovu pozivu pape Franje na molitvu i post za mir u Siriji, na Bliskome istoku i u cijelome svijetu. U dopisu, koji je potpisala tajnica Društva Marija Belošević, potiče se katoličke novinare da, pišući o stradanju stanovnika Sirije, podsjete na akciju “Jedan kruh i pokrivač za narod Sirije” koju je početkom godine pokrenuo Hrvatski Caritas u suradnji s Hrvatskim crvenim križem i Mešihatom islamske zajednice u RH.

– Agonija sirijskog naroda i dalje traje. Pomoć je i dalje potrebna – ističe se u dopisu i predlaže da članovi Hrvatskoga društva katoličkih novinara na mrežne stranice svoga glasila ili na svoje stranice na društvenim mrežama stave poveznicu na opis akcije kako bi se potaknula djelotvorna solidarnost s potrebnima u Siriji i sirijskim izbjeglicama u susjednim zemljama.

– Kao katolički novinari, želimo se obratiti poglavito kolegama apelirajući na poštivanje dostojanstva svakoga čovjeka, jer se i u našim rukama zna naći „ubojito sredstvo”. Budimo vjerodostojni nositelji istine, ne ubijajmo i ne gazimo ljudsko dostojanstvo pisanom ili izgovorenom riječju. Postanimo vjerodostojni tražitelji dobra oko nas, te tako djelotvorno ojačajmo snagu dijaloga, pomirenja i ljubavi, na što nas snažno potiče papa Franjo – stoji u dopisu Hrvatskoga društva katoličkih novinara. (ika/bitno.net)