Uoči blagdana sv. Leopolda Bogdana Mandića i početka proslave 400. godišnjice dolaska franjevaca kapucina u Zagreb, Hrvatska kapucinska provincija sv. Leopolda Bogdana Mandića obnovila je svoju mrežnu stranicu na adresi www.kapucini.hr.

„Nakon dugo vremena uspjeli smo ‘oživjeti’ stranicu koja se tiče nas franjevaca kapucina u Hrvatskoj. Svjesni smo važnosti i blagodati koje nam daje internet kao i sva druga moderna sredstva priopćivanja. Crkva nas poziva da kao kršćani ne bježimo od sredstava društvenog priopćivanja, nego da se njima ispravno služimo te da ih koristimo i kao vrsno sredstvo naviještanja Radosne vijesti i evangelizacije svijeta i mladih”, istaknuo je u povodu obnavljanja mrežne stranice njezin urednik fra Juro Šimić.

Hrvatski kapucini na toj stranici žele predstaviti tko su, što rade, gdje se u Hrvatskoj nalaze, a stranica je polazište i za ostale mrežne stranice hrvatskih kapucina i Uprave Reda. Uz vijesti i najave iz života kapucinskih samostana i župa, na mrežnoj stranici se može saznati više i o znamenitim hrvatskim kapucinima, te o duhovnim uzorima sv. Leopoldu, p. Piju i sluzi Božjemu Anti Tomičiću. Stranica također nudi adekvatnu informaciju mladima koji u svome srcu osjećaju želju za duhovnim pozivom odnosno da postanu franjevci-kapucini.

IKA | Bitno.net