Svake godine na hodočašće u Santiago de Compostelu, španjolski grad u kojem se čuva grob svetog apostola Jakova, poznato još kao “Put sv. Jakova”, odlaze tisuće ljudi iz cijeloga svijeta.

Ovog je ljeta to učinila i hrvatska političarka te bivša europarlamentarka Marijana Petir.

“Nakon 29 dana, 900 kilometara i 1,3 milijuna koraka, stigla sam iz Iruna u Santiago de Compostelu zahvalna Bogu što je bio sa mnom na mom #caminu i što je prisutan u mom životu”, objavila je na svojoj službenoj Facebook stranici.

Više detalja zajedno s fotografijama podijelila je na privatnom Facebook profilu.

“Nemoguće je fotografijama pokazati ljepotu Božjeg stvaralaštva i opisati osjećaje koji se javljaju kada hodaš Camino svog života, no zahvalna sam na milosti da sam mogla biti dio nečeg tako čudesnog, savršenog, a opet toliko jednostavnog. Bilo je teško penjati se, a još teže spuštati i svaki dan bih kretala ispočetka i radovala se kada bih stigla do cilja. Moje noge napravile su 1,3 milijuna koraka, a moje usne izrekle još toliko molitvi za sve one kojih sam se mogla sjetiti i za one koje sam možda zaboravila… I kada završi jedan Camino, počinje drugi na kojem primjenjujemo samo ono što smo naučili, u slobodi i ljubavi…”, napisala je Petir na svom Facebook profilu.

Nemoguće je kroz fotografije pokazati ljepotu Božjeg stvaralaštva i opisati osjećaje koji se javljaju kada hodaš Camino…

Objavljuje Marijana PetirPonedjeljak, 19. kolovoza 2019.

*Pročitajte više: 6 životnih lekcija koje sam naučio na Putu svetoga Jakova

Bitno.net