U organizaciji Tiskovnog ureda Zagrebačke nadbiskupije i Hrvatske radiotelevizije od Četvrte korizmene nedjelje, 22. ožujka, Hrvatska radiotelevizija (HRT) svakodnevno će prenositi svetu misu iz crkve sv. Marka Ev. na Gornjem gradu u Zagrebu.

Nedjeljne svete mise prenosit će se u redovnom terminu u 10 sati (HTV1 i HRA1), a dnevne svete mise od ponedjeljka 23. ožujka navečer u 18 sati na Trećem programu HTV-a (HRT-HTV3) i Trećem programu Hrvatskog radija (HRT-HRA3). Prijenose će se moći pratiti i preko multimedijske usluge HRTi.

Prvi prijenos bit će sutra na Četvrtu korizmenu nedjelju – „Nedjelju Laetare“ 22. ožujka 2020. godine u 10 sati. Tu svetu misu slavit će pomoćni biskup zagrebački mons. Ivan Šaško. Nadbiskupski duhovni stol brinut će se o rasporedu svećenika koji će predvoditi svete mise prema naznačenom rasporedu.

Za vrijeme svakodnevne svete mise svećenik će uputiti kratku homiliju kako bi u srcima vjernika što snažnije odjeknula Božja Riječ ohrabrenja i utjehe u ovom teškom vremenu kušnje.

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić u svom pismu vjernicima potaknuo je cjelokupnu nadbiskupijsku zajednicu na žarku i intenzivniju molitvu u ovom posebnom vremenu pandemije. Molitvu za ljude zahvaćene bolešću, za liječnike i zdravstvene djelatnike, za obitelji, za članove koji su odvojeni i udaljeni, kao i za one koji su – u posebnim okolnostima – na drukčiji način zajedno: da ponovno otkriju vrijednost najbližih; nove oblike očitovanja ljubavi i poštovanja, strpljenja i rasta u dobru.

Ujedinjeni s euharistijskom žrtvom na svetom oltaru preko televizijskog prijenosa molit ćemo za što skorije okončanje pandemije bolesti koronavirusa.

Naš portal sastavio je detaljnu listu (koja se redovito nadopunjuje novim informacijama) prijenosa uživo svetih misa i drugih pobožnosti na internetu, radiju i televiziji, a možete joj pristupiti OVDJE.

*Originalna vijest je djelomično izmijenjena i nadopunjena u svrhu točnije informacije

Zagrebačka nadbiskupija | Bitno.net