Fra Zvonko Tolić, voditelj Hrvatske katoličke misije u Berlinu, objavio je danas koliko je skupljeno za žrtve potresa koji je krajem prosinca pogodio Petrinju, Glinu i okolicu.

U poruci na svom Facebook profilu fra Tolić je napisao:

“U akciji Hrvatske katoličke misije Berlin za potresom pogođene u Petrinji, Sisku, Glini… prikupljeno je 413.911,83 € (PayPal 315.091,01 €, na računu misije 80.840,82 € te u gotovini 17. 980 €).

U ovu svotu nije uračunata donacija od 10 kontejnera, već isporučenih, u vrijednosti od cca. 30000 € te 1000 obiteljskih paketa vrijednosti cca. 35000 €, također već isporučenih. Također, u fazi smo realizacije pomoći u bolničkim krevetima, invalidskim kolicima, hodalicama… Za tu realizaciju nećemo trošiti već spomenute novce, osim za transport, ako to ne riješimo na druge načine.

Slijedi brza i kvalitetna pomoć najugroženijima, a imat ćemo podatke o svim krajnjim korisnicima i, po potrebi, objaviti najkonkretnije podatke o svakom centu!

Bog blagoslovio sve dobre i dobronamjerne. Za ostale molimo!”

U akciji Hrvatske katoličke misije Berlin za potresom pogođene u Petrinji, Sisku, Glini… , prikupljeno je 380.881,83 €…

Objavljuje Zvonko TolićPetak, 15. siječnja 2021.

Podsjećamo, hrvatski je svećenik nakon potresa pokrenuo akciju prikupljanja sredstava za pomoć stradalima, a odaziv je nadmašio sva očekivanja.

“Očekivao sam možda 10, 15, maksimalno 20 tisuća eura, ali se već u prvih pola sata prikupio toliki iznos da sam shvatio kako će ovo narasti do neslućenih razmjera”, izjavio je tom prilikom za naš portal i dodao kako želi biti transparentan u podjeli sredstava.

“Cilj je da budemo konkretni, da novac ne bacimo u bunar, i da budemo korektni prema ljudima koji su uplatili, da taj novac stvarno dođe potrebitima. Također, ne bih volio sve dati na jedno mjesto ili jednoj instituciji, već kome god je potrebna – od građevinskog materijala i strojeva do redovitih potrepština.”

Dodajmo i kako je fra Tolić prije nekoliko dana obišao područja pogođena potresom, o čemu je također pisao na svom Facebook profilu.

“Obišli smo stradale u Petrinji i Sisku, ljude koji su ostali bez doma i dostojanstva, pripremili brzu realizaciju pomoći potrebnima te, svojim dolaskom na lice mjesta, uštedjeli značajna sredstva koja ćemo upotrijebiti za smještaj još više obitelji. Vodili smo zanimljive razgovore na raznim razinama u nastojanju da svaki cent završi tamo gdje je namijenjen. Suze zahvalnice samo su nam poticaj da smo na dobrom putu…”