Svečanim euharistijskim slavljem u katedrali sv. Duje u Splitu je otvorena sedma po redu nacionalna konferencija F+18. Euharistijsko je slavlje predvodio pastoralni vikar Splitsko-makarske nadbiskupije dr. Nediljko Ante Ančić.

U svojoj je propovijedi okupljene podsjetio na netom pročitano Markovo evanđelje koje poziva na poniznost, služenje, darivanje drugome. Istaknuo je kako je upravo poniznost i priznavanje vlastite ništavnosti pred Bogom ključ osobnog rasta i priznanja pred Bogom.

Otvorenje je nastavljeno u istočnom dijelu Dioklecijanovih podruma službenim svečanim programom. Nakon uvodne riječi, nazočnima se obratio predsjednik udruge Forum + Hrvatska Matej Pavić. Pavić je u svom govoru istaknuo važnost i vrijednost spremnosti na promjenu, promjenu sebe, ali istovremeno i otvorenost za bezrezervno darivanje.

Nakon Pavića, okupljene je pozdravio i Silvio Puljić, idejni začetnik F+ nacionalnih konferencija, te pročelnica Grada Splita Magda Vrvilo, koja je pozdravila ovu i slične joj inicijative koje okupljaju mlade dajući im priliku da budu nositelji svojih obitelji, zajednice i društva u cjelini.

Otvorenje je uveličala i klapa Šušur, a druženje se nastavilo svečanim domjenkom u opuštenoj atmosferi.

Narednih će dana sudionici nacionalne konferencije F+18 imati priliku čuti izvrsne predavače, sudjelovati u moderiranim raspravama te uživati u čarima stoljetnog Grada pod Marjanom.

Forum + | Bitno.net