Već nekoliko godina u splitskoj prvostolnici traju restauratorski radovi kojima se katedrala obnavlja i snima modernim tehnologijama. Zbog toga je donesena odluka o snimanju i sanaciji moćnika sv. Dujma u skladu s novim tehnologijama, javlja Splitsko-makarska nadbiskupija. Restauratorske radove vodilo je poduzeće „Kvinar d.o.o.“.

Grob svetog Dujma je kroz povijest otvaran četiri puta: prvi put u doba nadbiskupa Krescencija 1103. godine zbog sumnje da je sveto tijelo bilo ukradeno iz groba, drugi put 1739. godine u doba nadbiskupa Antuna Kačića, treći put 1770. godine u doba nadbiskupa Ivana Luke Garagnina zbog prijenosa svečeva tijela sa starog oltara svetog Dujma na današnje mjesto te četvrti put u vrijeme biskupa Kvirina Klementa Bonefačića kada se kapela svetog Duje povukla s periptera u debljinu zida bivšega mauzoleja.

Dodajmo i kako je ovom prilikom nadbiskup Barišić izdvojio dva kralješka moći svetoga Dujma. Jedan će se položiti u oltar prigodom posvete nove crkve na Gospinom otoku u Solinu, a od drugog će se napraviti novi moćnik koji će biti dan vjernicima na čašćenje. Jedan manji dio će se izdvojiti kako bi se napravio prsni križ – pektoral splitskih nadbiskupa.

Tijekom zatvaranja u moćnik je dodan zapisnik s detaljnim opisom svečanosti otvaranja i zatvaranja te USB memorija s fotografijama. Zapisnik je sastavio generalni vikar Splitsko-makarske nadbiskupije mons. Miroslav Vidović uz potpis svih koji su nazočili ovom povijesnom događaju.

Moćnik je prvotno trebao biti zatvoren na spomendan sv. Dujma, 10. travnja, ali je zatvaranje odgođeno zbog pandemije koronavirusa.