“Večer velikog čuda u Osijeku”, tako su oni koji su nazočili humanitarnom koncertu u Župi svetog Ćirila i Metoda u Osijeku, održanom ovu srijedu, opisali dojam koji ih drži i par dana nakon što je koncert održan.

Koncert “Večer slavljenja” u organizaciji udruge Rijeka ljubavi, koja brine za siromašne i najpotrebitije u Osijeku, privukao je preko tisuću vjernika u crkvu, pri čemu su neki morali ostati vani.

Na “Večeri slavljenja”, kako smo već pisali, sudjelovali su Matej Galić iz Doma molitve Osijek, Alan Hržica iz zajednice Srce Isusovo te Petar Buljan iz Božje pobjede. Molitveni dio slavljenja predvodio je pater Sebastijan Šujević, ravnatelj Isusovačke klasične gimnazije u Osijeku.

“Velika snaga ljubavi i humanosti slila se na sve prisutne vjernike i glazbenike koji su pokazali i dokazali svoje plemenito i veliko srce prema obiteljima u socijalnoj potrebi”, izjavila je Štefica Čučak, predsjednica udruge Rijeka ljubavi.

Ulaz na koncert bio je besplatan, ali su se prikupljali dobrovoljni prilozi za pomoć najsiromašnijima.

Prikupljeno je 22.678 kuna koje će biti usmjerene na siromašne obitelji i njihove potrebe.

“Mladost se probudila i stopila u Rijeku ljubavi koja je ujedinila sve prisutne i ganula ih do suza. Na susretu koji su svi doživjeli kao istinsku i pravu duhovnu obnovu, milost je i osobiti znak ohrabrenja i podrške svim obiteljima u socijalnoj potrebi”, opisala je Čučak i dodala kako se zahvaljujući ovakvim događajima među ljudima vraća vjera u bolje sutra.

“Božje svjetlo obasjava put nade i vjere da Slavonija nije zaboravljena. Od srca Vam hvala u ime siromašnih obitelji i njihove dječice; čuvao vas i blagoslovio dragi Bog”, poručila je predsjednica udruge svim posjetiteljima i sudionicima koncerta.

Pogledajte galeriju s koncerta. Sve fotografije snimila je Tea Pejić – Teito.

Bitno.net