I ove godine mladi katolici iz cijele Hrvatske, zajedno sa svećenicima, časnim sestrama i bogoslovima sudjeluju u evangelizaciji na najvećem festivalu elektroničke glazbe, popularnoj “Ultri“, koji se ove godine održava u splitskom Parku mladeže. Brojni domaći mediji već su prenijeli informaciju kako će katolički volonteri dijeliti vodu, a kako su cijene flaširane vode vrlo visoke (čak 35kn za pola litre vode!), očekuje se kako će evangelizatori privući brojne žedne “partijanere” i svojim svjedočenjem utažiti ne samo tjelesnu, već i duhovnu žeđ. Poruka koju su ove godine odlučili zalijepiti na boce s vodom glasi “Slavan si u mojim očima.”

Podsjećamo kako je u evangelizaciji na prošlogodišnjoj Ultri sudjelovalo pedesetak laika, svećenika, bogoslova i časnih sestara, potaknuto riječima pape Franje tijekom Svjetskog dana mladih, kada im je poručio kako moraju biti evangelizatori svojim vršnjacima i pozvao ih da izađu među njih. Reakcija mladih je uvijek jednaka. U početku ne mogu vjerovati kako razgovaraju sa stvarnim svećenikom, a kada se u to uvjere, onda ga mole za fotografiju koju će kasnije poslati svojim pobožnim bakama. Pojedini sa svećenikom dijele svoje pomalo nostalgične priče iz djetinjstva. Pričaju mu kako su njihovi djedovi nekada bili sakristani, a i sami su primili svete sakramente, kao mali su ministrirali ili pjevali u crkvenom zboru, a sada samo njihove bake mole za njih. Ustvari, ponašaju se kao da se žele opravdati.

„Najčešće nas pitaju zbog čega im poklanjamo vodu. Ja im na to kažem kako to činim jer ih volim“, objašnjava don Damir Stojić, salezijanac i jedan od organizatora evangelizacije na Ultri, koji je ove godine sudjelovao u pripremi evangelizacije, ali zbog smrtnog slučaja u svojoj redovničkoj zajednici nije mogao biti na Poljudu. Don Damiru je jednom prilikom na Poljudu prišla grupa salezijanskih suradnika iz Madrida, koji su ga, očito oduševljeni njegovim prisustvom, automatski počeli grliti i opravdavati se kako su u Split došli samo kako bi se naplesali.

Nažalost, kako piše Slobodna Dalmacija, u četvrtak navečer, ekipa Hitne pomoći iz Splita imala je pune ruke posla pomažući mladima koji su se valjali, spavali, povraćali i mokrili po Zapadnoj obali i okolnim travnatim površinama, dok su neki sugovornici izrazili jasno negodovanje zbog ponašanja turista.

Preporučamo u molitve sve katoličke volontere i sve mlade koji su u potrazi za smislom života!

Bitno.net