“Dvije krune” prvi je film koji sadrži do sad nepoznate činjenice i zanimljivosti iz života svetog Maksimilijana Kolbea, od njegova djetinjstva pa do herojske odluke da žrtvuje svoj život da bi spasio život jednom zatvoreniku u Auschwitzu. Film je rađen u Poljskoj, Japanu i u Italiji.

Igrani dio ovog dokumentarnog filma uprizorili su poljski glumci i glumice: Adam Woronowicz, Cezary Pazura, Artur Barciś, Maciej Musiał, Antoni Pawlicki, Dominika Figurska, Sławomir Orzechowski, te ostali.

U filmu imamo priliku vidjeti izjave stručnjaka i svjedoka iz života oca Maksimilijana kao što je Kazimierz Piechowski, koji je Kolbea upoznao tijekom njegova vremena u zarobljeništvu. Svjedoči kako su ga riječi koje mu je otac Kolbe uputio promijenile i usmjerile ga na put duhovnost koji je trajao cijeli život.

Redatelj, Michał Kondrat, predstavio je film riječima: “Dvije krune je film o čovjeku koji je želio promijeniti svijet: i to je na neki način i uspio, no mnogi ne znaju za impresivnu priču o njegovu životu. Zahvaljujući ovom filmu, gledatelji će moći vidjeti njegovo snažno djelovanje, duhovnost i karizmu. Maksimilijan Kolbe bio je čovjek od malo riječi, ali oduševljavajućeg stava.”

“Kao malen dječak, razvio je vrlo moderan uređaj, nadmašivši telegraf tadašnjeg vremena. Mali broj ljudi zna da je Maksimilijan Kolbe dizajnirao vozilo za međuplanetarni prijevoz. ‘’Dvije krune’’ prikazuje ljepotu uma jednog redovnika, i njegovu veliku predanost osnivanju samostana u Niepokalanowu i Japanu. Vjerujem da će ‘Dvije krune’ biti duhovna gozba za gledatelje”, rekao je Kondrat.

Film će biti prikazan u utorak, 14. kolovoza, u 21:15 na Laudato TV-u.

Laudato TV | Bitno.net