U vremenu održavanja poznate manifestacije „Špancirfest“ u Varaždinu, već nekoliko godina zaredom Ured za mlade Varaždinske biskupije organizira dodatni program za sve posjetitelje – poklon Isusu u crkvi sv. Nikole.

„Došpancirajte se do Isusa“, pozvao je na kraju svog mandata povjerenik za mlade Varaždinske biskupije vlč. Tihomir Kosec.

„Treba reći da ova inicijativa nije dio službenog programa Špancirfesta no znajući da u to vrijeme u Varaždinu imamo veći broj ljudi, spontano smo odlučili da im, kad već jesu tu, ponudimo jedan ovakav program. Grad u svojoj viziji nema nešto poput ovog jer se, jasno, ne radi o performansu. No s obzirom na novu evangelizaciju o kojoj se danas puno govori bio nam je izazov ponuditi nešto te smo prihvatili taj izazov u vjeri da će biti zainteresiranih koji će zastati i pomoliti se – 5, 10, 30 minuta, kako tko“, pojasnio je vlč. Kosec.

Dodao je i kako na mnogim lokacijama u gradu za vrijeme Špancirfesta ljudi gledaju razne performanse no u crkvi svetog Nikole svakodnevno od 20.30 do 22.30 „mogu biti pred Onim koji je za njih tu, da Mu se poklone“.

Vlč. Kosec istaknuo je kako slučajne prolaznike u to vrijeme u crkvu sv. Nikole ponajprije privuče svjetlo koje vide.

„Njime osvijetlimo Presveto dok je crkva u potpunom mraku. Na taj način ništa ne privlači pozornost već samo osvijetljeno Presveto i glazba. Prošle godine zastali su neki Englezi. Ne razumiju hrvatski no nakon klanjanja imali su potrebu doći do nas i reći da im je bilo fantastično, da još nikada nisu doživjeli nešto takvo i da su se prekrasno osjećali dvadesetak minuta koliko su u crkvi proveli. Sveto je zapravo vrlo privlačno.“

„Mi sijemo na ovakav način, a gdje će što narasti to dragi Bog odlučuje”, zaključio je vlč. Kosec.

Stoga, ako se nađete na Špancirfestu u Varaždinu, “došpancirajte se i do Isusa” u crkvi svetog Nikole, svakodnevno od 20.30 do 22.30 sve do nedjelje 28. kolovoza 2022.