Zagrebački studenti su ovih dana u potrazi za smještajem jer se studentski domovi Stjepan Radić i Cvjetno naselje obnavljaju narednih par mjeseci, javlja portal Narod.hr.

Studenti, njih više od 4000 koji su ostvarili pravo na smještaj, primorani su naredni period samostalno se snalaziti dok se domovi ne obnove. Država je svakome od njih osigurala nadoknadu od 400 kuna subvencije, što nije dovoljno za najam stana, pogotovo ne u Zagrebu. Stoga su svećenici don Damir Stojić i don Ivan Šibalić pokrenuli projekt “Kafarnaum” kako bi pomogli tim mladim ljudima.

kafarnaum

Ako možete pomoći i ponuditi smještaj studentima koji su u potrazi za mjestom za spavanje, tada se javite na e-mail: projekt.kafarnaum@gmail.com. Ono što vas posebno mole iz inicijative “Kafarnaum” je to, ako možete taj smještaj pružiti besplatno ili uz neku minimalnu naknadu, svjesni njihove teške situacije.

Ovi mladi ljudi su ostvarili pravo na smještaj u domu, jer su izvrsni studenti, dolaze iz siromašnijih obitelji, žive u skromnim životnim uvjetima i bit će vam do neba zahvalni ako im pružite par kvadratnih metara, stoji na Facebook stranici projekta.

Narod.hr | Bitno.net