Iva

Mala ministrantica Iva Mufić nedavno je na kraju misnog slavlja u župnoj crkvi sv. Ivana Nepomuka u Vrbovskom, a prije euharistijskog klanjanja četvrtkom, položila svoje prve laičke MSC “zavjete”. Dala je obećanja da će “kao član Zajednice laika misionara Presvetog Srca Isusova u Hrvatskoj podupirati njihovo poslanje, raditi na produbljivanju svoje vjere, tražiti susret s Uskrslim Gospodinom u Euharistiji te slušati i promišljati Njegovu Riječ; trudit će se svim svojim snagama živjeti ljubav, dobrotu, milosrđe i solidarnost te na taj način postajati sve više znakom Božje ljubavi u našem svijetu”.

Na svečanosti obećanja sudjelovali su članovi goranskog ogranka Zajednice MSC-laika, s voditeljicom Antonijom Turković, koja je i predstavila kandidatkinju, te roditelji male Ive uz nazočne župljane.

Obećanja je u ime Kongregacije Misionara Srca Isusova (MSC) primio p. Ivan Androić, župnik i delegat p. Provincijala iz Salzburga. Maloj Ivi, možda i prvom takvom djetetu u svijetu koje daje laička MSC-obećanja, vruća i uporna želja nije se mogla odbiti. U svojoj molbi je, između ostalog, napisala: “Ja sam dijete… Želim reći da me je privukla ljubav prema Presvetom Srcu Isusovu i ljubav prema siromasima i drugim ljudima… Mislim da je ova Zajednica, za mojih 10 godina, najbolji put prema ostvarenju mojih životnih želja. Ako ja ne mogu pomagati tamo, da idem u Afriku ili druge siromašne dijelove svijeta, pa da mogu barem ovdje u Vrbovskom.”

Dakako, Iva je položila obećanja uz odobrenje svojih roditelja Envera i Danijele te provincijala južnonjemačko-austrijske provincije p. Waltera Licklederera MSC.

Poslije euharistijskog slavlja i klanjanja, na kojima Iva kao revna poslužiteljica oltara redovito sudjeluje, Ivini roditelji i župnik priredili su u župnom domu malu zakusku, javlja portal www.zupa-vrbovsko.com.

Francisko Pavljuk | Bitno.net