Bivši kapetan vatrenih Dario Šimić (38) samozatajan je čovjek koji se ne voli hvaliti svojim uspjesima niti svoja mišljenja nametati drugima, no njegova razmišljanja o obitelji, objavljena u kratkom videu na YouTubeu, dodatno su potpirila uzavrelu atmosferu uoči skorašnjeg referenduma o ustavnoj definiciji braka, piše Gloria.

Više od 45.000 ljudi pogledalo je taj video snimljen u Rijeci tijekom tribine na kojoj je Dario Šimić pred okupljenima svjedočio o svojoj vjeri.

– Bog nam uvijek oprašta, čovjek katkada, a priroda nikada – govori Šimić u videu. – Vje­­rujem da sam potomak Adama i Eve iz Noine arke i na taj način znam otkud sam i znam kuda idem. Želim svakom čovjeku i djetetu da ima taj identitet. Za mene je obitelj na prvom mjestu – govori u videu, među ostalim, bivši nogometaš.

Kritičari su Dariju Šimiću prigovorili da je govorio konfuzno te da je povezivanjem Adama, Eve i Noine arke pokazao kako ne poznaje Stari zavjet. Bilo je, dakako, i puno uvredljivih ko­­mentara.

– Ponekad nije zdravo do kraja čitati te ko­mentare jer čovjeku može pozliti. Na tribini sam govorio skoro sat vremena, dosta toga rekao, a objavljen je samo mali dio mog izlaganja. Ako sam u nekom trenutku nešto i krivo rekao, baš to se izvlači iz konteksta, ali to je tako, čovjek se mora s tim pomiriti i ići dalje – kaže Dario Šimić koji u braku sa suprugom Jelenom ima tri sina.

– Kad sat vremena govoriš, normalno je da i pogriješiš. Normalno da Adam i Eva nisu izašli iz Noine arke, to zaista znam. Nisam teolog da Bibliju poznajem u detalje, ali mislim da je odlično poznajem jer je dugo čitam i iz nje crpim snagu za svakodnevni život.

U intervjuu za Gloriju iznio je i svoj stav o skorašnjem referendumu o braku.

– Moje mišljenje je da svatko ima pravo živjeti u bilo kakvoj zajednici, apsolutno sam protiv bilo kojeg nasilja, omalovažavanja, diskriminacije, ali mislim da je brak zajednica muškarca i žene te kao katolik stojim iza toga. Ja nisam homofob i apsolutno nemam ništa protiv braće i sestara različite spolne orijentacije, ali nisam za to da posvajaju djecu – kazao je Šimić za Gloriju.