Šibenski biskup Tomislav Rogić prigodom svetkovine Uskrsa u srijedu 12. travnja pohodio je “Dom za starije i nemoćne osobe – Cvjetni dom” u Šibeniku. Slavio je euharistiju za štićenike doma. Uz biskupa koncelebrirao je gvardijan samostana svetog Frane fra Josip Ivanović i župni vikar u katedrali svetog Jakova don Šime Pleadin, piše na stranicama Šibenske biskupije.

U homiliji biskup Tomislav Rogić štićenicima Cvjetnog doma zaželio je da ih zahvati uskrsna radost, te da od nje žive svakog dana.

Tijekom slavlja biskup je štićeniku Cvjetnog doma Anti Marovu (78) podijelio sakramente krštenja, krizme i pričesti. Novokrštenika za sakramente pripremali su članovi katoličke karitativne i volonterske Udruge sv. Vinka Paulskog predvođeni duhovnom asistenticom s. Elizabetom  Glasnović. U pripremi se posebno istaknula članica udruge Diana Radnić koja je novokršteniku bila i kuma.

Sestra Elizabeta Glasnović kazala je kako Udruga svetog Vinka djeluje tamo gdje su potrebiti i da je članove udruge sama providnost dovela do šibenskog doma za starije i nemoćne osobe. “Po karizmi svetog Vinka želimo da milosrdna Božja ljubav dođe do svakog čovjeka kako se nitko ne bi osjećao usamljenim i ostavljenim.”

“Doznali smo da naš štićenik Ante Marov nema sakramente kada se sam počeo interesirati za kršćanstvo preko djelatne ljubavi članova Udruge svetog Vinka Paulskog. Mi smo ga pripremili za sakramente, a posebno bih istaknula angažman Diane Radnić”, kazala je sestra Elizabeta Glasnović. Naglasila je kako Udruga Vinka Paulskog u Cvjetnom domu uz Antu Marova ima još troje štićenika koje redovito svakog tjedna posjećuju članovi i brinu se prvenstveno o njihovim duhovnim potrebama. Svesrdnu pomoć imaju u danas odsutnom kapelanu Cvjetnog doma fra Željku Klariću.