Foto: AM 113/ShutterstockČasna sestra srednjih godina druga je osoba oboljela od virusa Covid-19 u Ogulinu i ukupno 19. zaražena na području Karlovačke županije, navodi Jutarnji list.

Informaciju o zaraženoj osobi potvrdio je ravnatelj Opće bolnice Karlovac dr. Ervin Jančić koji nije htio navesti njeno zanimanje.

Da se radi o redovnici otkrio je ravnatelj Opće bolnice i bolnice branitelja Domovinskog rata Ogulin, dr. Josip Zorko.

Kako piše Jutarnji, on je s njom u kontakt došao u nedjelju, 22. ožujka, kada mu se časna sestra na Hitni prijam došla požaliti na jaki kašalj.

Dr. Zorko preslušao joj je pluća te je nad njome napravljena dijagnostika. Pluća su joj također snimljena.

Premda je isti dan puštena u samoizloaciju, jučer je opet zaprimljena u ogulinsku bolnicu gdje joj je izvađena krv i uzet bris iz nosa te su nalazi poslani na analizu. Također, svi medicinski djelatnici koji su nad tom pacijenticom vršili obradu, uključujući i dr. Zorka, sada su u izolaciji, njih između 15 i 20.

“Da ne čekamo nalaze nekoliko dana, ja sam sinoć nazvao Kliniku dr. Fran Mihaljević u Zagreb oko 23 sata. Rekli su mi da je gospođa pozitivna na koronavirus”, istaknuo je dr. Zorko, dodavši kako mu pacijentica nije rekla je li putovala izvan Hrvatske. Kasnije je saznao da je navodno bila u Bosni i Hercegovini te se u Ogulin vratila 13. ožujka.

Nakon toga sudjelovala je na nedjeljnoj svetoj misi, 15. ožujka, u župi sv. Križa u Ogulinu gdje je, tvrdi dr. Zorko.

Ravnatelj ogulinske bolnice također tvrdi kako ga je župnik zamolio da poruči svima koji su tu nedjelju bili na misi u župnoj crkvi da se jave liječnicima.

Podsjećamo, za sada je potvrđen jedan slučaj koronavirusa među hrvatskim klerom.

Tino Krvavica | Bitno.net